Skip to main content

Skoletjeneste i Kornets Hus

Velkommen til en verden af korn.

Velkommen til en verden af korn

Tag skoleklassen eller børnehaven med ind i kornets verden og bliv klogere gennem sanseoplevelser. I Kornets Hus har vi en inspirerende udstilling om kornets historie, og du kan lytte til et eventyr eller udforske mangfoldigheden af kornarter og kornsorter.

Ude i Kornets Have er der et væld af kornparceller, en fortællesti og aktiviteter ved bagehuset med den brændefyrede ovn.

Vi tilbyder en række undervisningsforløb til folkeskolen, men vi glæder os også til byde erhvervsskoler og børnehaver indenfor.   

Undervisningsforløb i Kornets Hus' Skoletjeneste

Beskrivelse: Eleverne introduceres til kornet diversitet og dets historie, når de vises rundt i vores udstilling. Herefter bliver eleverne inddelt i mindre hold, som hver får udleveret øvelser, der skal udføres i Kornets Hus’ kursusafdeling. Her skal eleverne arbejde med forarbejdning af korn, sætte eget præg på en brødopskrift og fremstille deres eget brød.

Pris: 3.000 kr. eks. moms

Læs mere og book dit forløb her. 

 

Beskrivelse: Eleverne introduceres til kornets opbygning og næringsindhold med udgangspunkt i kornkernen i husets udstilling. Eleverne bliver inddelt i mindre hold, som hver får udleveret øvelser, der skal udføres i Kornets Hus’ kursusafdeling. Her skal eleverne arbejde med forskellige øvelser for at påvise glutenindhold i brøddeje og undersøge hvad der får en dej til at hæve.

Pris: 3.000 kr.

Læs mere og book dit forløb her

Beskrivelse: Glæd jer til at komme med på kornets rejse, når vi på dette forløb kigger nærmere på de enkelte trin, som tilsammen udgør vejen fra mark til mave. Alle sanser bliver vakt, når vi skal håndkværne, valse havre og bage boller i Kornets Hus' spændende bageværksted.

Pris: 2.500 eks. moms

Læs mer og book dit forløb her. 

 

Beskrivelse: Glæd jer til at komme med på kornets rejse, når vi på dette forløb kigger nærmere de enkelte trin, som tilsammen udgør vejen fra mark til mave. Alle sanser bliver vakt, når vi skal håndkværne, valse havre og bage boller i Kornets Hus' spændende bageværksted.

Pris: 2.500 eks. moms

Læs mere og book dit forløb her. 

 

Kend dit korn.

Kend dit korn

Vi kan med glæde henvise til det flotte forløb "Kend dit korn - Madkamp", som er udarbejdet af Madkulturen og professionshøjskolerne UCN, VIA UC, UC SYD, UCL, KP og PH Absalon i 2019.

Læs materialet

Udfyld kontaktformularen og få et skræddersyet forløb