Skip to main content
Velkommen til verdens største historie.

Velkommen til verdens største historie

Kornets Hus rummer et væld af gode historier, og på en rundvisning i huset vil vi tage udgangspunkt i et af de nedenstående temaer. I vælger selv hvilket tema I ønsker, og rundvisningen vil vare omkring 45 min. Efterfølgende vil der være rig mulighed at nyde kaffe og kage, eller måske en frokost i Kornets Hus' cafe.

Kornet skal både duftes og smages, og derfor er der, som en fast del af vores rundvisninger, en lille smagsprøve inkluderet. Desuden vil vi på alle vores rundvisninger også fortælle om tilblivelsen af det fantastiske hus. 

Se priser nederst på siden.

Vi glæder os til at byde indenfor!

Temaer for rundvisninger i Kornets Hus.

Temaer for rundvisninger i Kornets Hus

Fremtidens brød af fortidens korn

Emmer, spelt, enkorn, svedjerug er allesammen navne på de gamle kornsorter, som har været dyrket i tusind år, men som alligevel er ukendte for mange i dag. Alle kornsorter gemmer på en historie og hver er unikke, ikke blot i udseenede, men også i smag og bageegenskaber. På denne rundvisning går vi i dybden med nogle af Kornets Hus’ favoritter

Surdejens hemmelighed

Under coronakrisen har mange danskere fået øjnene op for surdejens kvaliteter, men at bage med surdej er i virkligheden en gammel teknik, som har været en vigtig del af menneskets arbejde med kornet. På denne rundvisning kan du smage på et ægte surdejsbrød og få en kort indføring i at bage med surdej

Rugbrødets danmarkshistorie

Danmark er bygget på et fundament på rugbrød, og rugen har en prominent rolle i Danmarkshistorien. På denne rundvisning dykker vi ned i alle de gode fortællinger og anekdoter, som knytter sig til rugen, og vi skal smage os igennem rugbrødets udvikling igennem de sidste 200 år.

Priser ved rundvisning i Kornets Hus.

Priser ved rundvisning i Kornets Hus

- Rundvisning, inkl. smagsprøver, 120 kr./person

- Hjemmebagt kage og kaffe/the, 85 kr./person

- Frokost, fra 145 kr./person

- Middag, fra 185 kr./person

- Øl/vand fra 35 kr./stk.

Husk at man også er meget velkommen til at kontakte os for at få et skræddersyet tilbud. 

Har du brug for en skræddersyet rundvisning?