Skip to main content
Bagekurser i Kornets Hus.

Bagekurser i Kornets Hus

Hvad enten du er surdejsekspert, kageelsker og en helt almindelig smørtyv, så skal du glæde dig til at gå dybere ned i kornets forunderlige verden på et bagekursus i Kornets Hus.

På kurserne i Kornets Hus får du ny inspiration og nye metoder til din bagning, som du kan glæde dig selv og andre med. Vores erfarne undervisere sørger for, at faglighed og den uformelle hygge går hånd i hånd, og vi lover, at du får brød med hjem til hele familien.

Man kan ikke lære på tom mave, og vil vi lægge stor vægt på, at der også er rig mulighed for at smage på forskellige brødtyper akkompagneret af lækre hjemmelavede specialiteter fra Kornets Hus' køkken. 

Vores bagekurser afholdes uden for den almindelige åbningstid, så der er ro og plads til at gå i dybden med emnet, og de vil løbende blive præsenteret her på vores hjemmeside.

Vi afventer fortsat retningslinier for genåbningen 8. maj, og har derfor valgt at udskyde åbningen af billetsalget til foreløbigt 20. april.

Bagekurset "Det Gode Brød" afholdes på følgende datoer: 

Lørdag d. 28/8, lørdag d. 25/9, lørdag d. 30/10 og lørdag d. 27/11 - alle dage fra kl. 17 til kl. 21

Bagekurset "Glutenfri bagning" afholdes følgende datoer:

Torsdag d. 9/9 og torsdag d. 21/10 - alle dage fra kl. 17 til kl. 21

Find dit bagekursus og book billet her (åbner 20. april)

Se Kornets Hus' bagekurser herunder

Surdejen har gjort sit indtog under corona-krisen og flere og flere får øjenene op for surdejens velsignelser. På dette bagekursus indfører vi dig i hemmelighederne bag et godt surdejsbrød, og vi prøver både kræfter med lette hverdagsopskrifter og mere avancerede brødtyper, hvor der skal æltes, foldes og undersøges forskellige hævemetoder. 

Hvad lærer du? 

På kurset skal vi lære at bage det gode surdejsbrød, som både smager fanstastisk, er nemt at gå til og som strutter af næring. En surdej skal passes og plejes, og gør man det, har man skabt de bedste betingelser for at blive en dygtig hjemmebager. På kurset arbejder vi med lyse surdeje og vil vi udforske to forskellige surdejsmetoder og to forskellige ælteteknikker. Vi vil arbejde med forskellige meltyper med forskellig finhed, og med fokus på de gamle kornarter. Undervejs vil være rig mulighed for at stille spørgsmål, så du efter kurset føler dig rustet til at bringe surdejen og teknikkerne med hjem i eget køkken. 

Vi stiller alle nødvendige remedier og forklæde til rådighed. 

Kursets varighed: 4 timer 

Kurset inkluderer

- Fri kaffe og the, samt økologisk æblemost

- Lækker aftensmad serveret fra Kornets Hus' cafe, som vi spiser sammen ved langborde. En øl/vand er inklusiv i prisen

- Surdej til at tage med hjem

- En portion dej til at bage med næste morgen

- En pose fyldt med friskbagt brød, når vi er færdige

Pris: 700 kr.

Bagekurset "Det Gode Brød" afholdes på følgende datoer: 

Lørdag d. 28/8, lørdag d. 25/9, lørdag d. 30/10 og lørdag d. 27/11 - alle dage fra kl. 17 til kl. 21

Find et ledigt kursus her

Emmer, spelt, enkorn, svedjerug er allesammen navne på de gamle kornsorter, som har været dyrket i tusinde år, men som alligevel er ukendte for mange i dag. På bagekurset dykker vi ned de gamle kornsorters unikke bagekvaliteter og spændende smagsuniverser. 

Hvad lærer du? 

På kurset skal vi bage et udvalg af forskellige brusebadsboller, som er en eminent måde at integrere de skønne gamle kornsorter i en travl hverdag. Særligt fokus vil vi have på, hvad der sker med brødkvaliteten, når dej får tid til at udvikle sig, både med hensyn til smagen og næringsværdien. Vi vil forberede forskellige deje på dagen og vi vil demonstrere hvordan forskellige meltyper i kombination med hinanden skaber vidt forskellige brød med fokus på de gamle kornarter, som for eksempel emmer, spelt og enkorn. 

Vi stiller alle nødvendige remedier og forklæde til rådighed. 

Kurset inkluderer

- Fri kaffe og the, samt økologisk æblemost

- En let anretning med hjemmelavet pålæg, sylt, sprødt og selvfølgelig en masse godt brød

- Surdej til at tage med hjem

- En portion dej til at bage med næste morgen

- En pose fyldt med friskbagt brød, når vi er færdige

 

Velkommen til en helt ny verden fyldt med smag og kreativitet. Den glutenfri bagning rummer et utal af nye spændende fremgangsmåder og meltyper, som kan give et væld af lækre brød. Vi glæder os til at præsentere dig for vores favoritter og give dig redskaberne til selv at gå videre på opdagelse i det glutenfri univers. 

Hvad lærer du?

På det lange kursus i glutenfri brødbagning, vil vi give dig præsentere dig for glutenfrie korn, frø og meltyper samt guide dig gennem forskellige opskrifter. Deltagelse i kurset giver dig mulighed for, at du bedre kan navigere i kombinationsmulighederne af de glutenfrie råvarer. Vi vil arbejde med mel fremstillet af havre, boghvede, sorghum, hirse, quinoa, som de foretrukne ingredienser.

Der vil i forbindelse med kurset være et oplæg, omhandlende en bred vifte af glutenfrie råvare og deres egenskaber. Undervejs vil være rig mulighed for at stille spørgsmål, så du efter kurset føler dig rustet til at bringe de glutenfri teknikker med hjem i eget køkken.

Vi stiller alle nødvendige remedier og forklæde til rådighed.

Kursets varighed: 4 timer

Kurset inkluderer

Frokost inkl. øl/vand

- Lækker aftensmad serveret fra Kornets Hus' cafe, som vi spiser sammen ved langborde. En øl/vand er inklusiv i prisen

- Glutenfri surdej til at tage med hjem

- En portion dej til at tage med hjem og bage næste morgen

- En pose fyldt med friskbagt brød, når vi er færdige

Pris 700 kr.

Bagekurset "Glutenfri bagning" afholdes følgende datoer:

Torsdag d. 9/9 og torsdag d. 21/10 - begge dage fra 17-21

Find et ledigt kursus her