Skip to main content

Kurser til madprofessionelle

Skræddersyede forløb til kokke, bagere, catere og ufaglærte madprofessionelle med fokus på bæredygtighed og FN's Verdensmål

Viden og inspiration til bæredygtig udvikling.

Viden og inspiration til bæredygtig udvikling

I Kornets Hus tilbyder vi en række fagligt relevante kursusprogrammer til professionelle køkkener og bagerier. Fælles for dem alle er, at de med afsæt i FN's verdensmål giver både bagere, kokke, caterer og ufaglærte madprofessionelle konkrete værktøjer, som kan bruges i det daglige arbejder med at udvikle deres køkken eller bageri i en mere bæredygtig retning.

Målet med disse kursusprogrammer er at gøre store ambitioner og ambitiøse planer for bæredygtig omstilling af køkkener og bagerier inspirerende, relevant og konkret, og vi formidler derfor i øjenhøjde og har et stort fokus på, at det som man lærer på kurset skal kunne reel skabe værdi i dagligdagen. 

De enkelte kurser er tilrettelagt i et samarbejde mellem kokke og bagere med solid erfaring og andre dygtige fagfolk med viden om kost, ernæring og bæredygtighed. Det, mener vi, sikrer den rigtige balance mellem teori og praksis, som gør at deltagerne på vores kursusprogrammer går derfra med både ny viden, inspiration og begejstring. 

Kurserne finder sted i Kornets Hus og vi gør brug af både husets køkkener og øvrige formidlingsfaciliteter. Undervisningen varetages af et fagligt kompetent personale, og der vil i løbet af dagen være forplejning, som ligger i forlængelse af kursets tema, baseret på økologiske råvarer serveret i Kornets Hus' cafe.

Det er både muligt at booke en plads på en af vores planlagte kursusdage eller kontakte os direkte og få en skæddersyet løsning. Når du booker dit eget kursusprogram vil der ligeledes være mulighed for at tilrettelægge kurset, så det passer til netop dit team. 

Se mere om vores kurser herunder.

Kursusprogrammer.

Kursusprogrammer

Det Daglige Brød 

Det Daglige Brød er vores bagekursus, som er målrettet større køkkener og bagerier, og som tager udgangspunkt i de brødtyper, som man kender fra hverdagen. Vi vil arbejde med forskellige surdejstyper og nye ælte- og hævemetoder, som kan give dit brød højere næringsværdi, længere holdbarhed og bedre mæthedsfølelse uden at gå på kompromis med kvaliteten. 

Vi vil blandt andet komme ind på, hvordan man med simple tips og tricks kan højne andelen af fuldkorn og bage smagfulde og lækre brød, som strutter af sundhed og næring. Desuden vil vi introducere brugen af nyere meltyper baseret på de gamle kornsorter, såsom spelt, emmer og svejderug. De gamle korntyper er en spændende verden at gå ind i, og man kan få et fantastisk resultat, når har man har en forståelse af de enkelte bagetekniske og smagsmæssige kvaliteter 

Når kurset er slut, har vi bagt os igennem en række forskellige brød typer og berørt flere af de teoretiske overvejelser bag, og du får både opskrifter, et inspirationshæfte og en masse friskbagt brød med hjem. 

Pris: 1.320 kr. eks. moms inkl. fuld forplejning, alle nødvendige remedier og opskrifter til at tage med hjem. 

Mindre madspild, mere smag

​Gennem en kreativ og legende tilgang skal vi på kurset træne deltagerne i at anskue overskudsprodukter, som nye råvare man kan arbejde videre med og give nyt liv. Særligt er brødet interessant i denne kontekst, da der findes et væld af anvendelsesmulighed for daggammelt brød. Det overskydende brød kan med fordel indgå i køkkenets produktion og køkkenets overskudsprodukter kan ofte bruges i bageriet.

På kurset vil deltagerne præsenteres for en række opskrifter og køkkenfifs, hvor vi benytter daggammelt brød i forskellige opskrifter i køkkenet. Samtidig vil vi bage to forskellige madbrødstyper, hvor vi inkorporere almindeligt kendte overskudsprodukter fra køkkenet. Den teoretiske del vil koncentrere sig om smag og duft som de vigtigste værktøjer, når man skal arbejde med at mindske madspildet og tage stilling til overskudsprodukters videre liv.

Som afslutning på kurset vil deltagerne blive inddelt i grupper, hvor hver gruppe skal arbejde frit med at kreere en ret og et brød, hvor de bruger almindelige overskudsprodukter ud fra en råvare buffet. De opskrifter, som vi har arbejdet med på kurset, få deltagerne med hjem. 

Pris: 1.320 kr. eks. moms. inkl. fuld forplejning, alle nødvendige remedier og opskrifter til at tage med hjem.

Det Grønne Køkkenløft

Det vegetariske køkken stiller nye krav til forståelsen af grøntsager og deres muligheder hos landets madprofessionelle. På dette kursus skal vi udforske grøntsagernes mulighed i forhold til tilberedning med udgangspunkt i overvejelser om måltidets anatomi i forhold til konsistens, smag og udtryk – både i teori og i praksis. Særligt vil der være fokus på korn og bælgfrugter, som en væsentlig bidragsyder til et vellykket og næringsrigt vegetarisk måltid.

På kurset vil også indgå mere konkrete præsentationer af, hvordan en delvis udskiftning af kød med grønt kan give de økonomiske muligheder for at handle råvare af en generelt højere kvalitet og f.eks. opnå en højere økologiprocent. Vi vil sammen arbejde os igennem en række gennemprøvede opskrifter, som alle berører mere generelle principper og derved kan overføres til andre aspekter af et større køkkens drift. 

Som afslutning på kurset vil deltagerne blive inddelt i grupper, hvor hver gruppe skal arbejde frit med at kreere en ud fra en råvarebuffet bestående af en masse skønne ingredienser fra planteriget. De opskrifter, som vi har arbejdet med på kurset, få deltagerne med hjem. 

Pris: 1.320 kr. eks. moms inkl. fuld forplejning, alle nødvendige remedier og opskrifter til at tage med hjem.

Udfyld kontaktformularen hvis du ønsker mere information