Skip to main content

Et oplevelseshus uden lige

Madoplevelser for hele familien.

Madoplevelser for hele familien

Kornets Hus integrerer oplevelser, viden og inspiration om korn i smukke arkitektoniske rammer.

Huset rummer et stort bageværksted til bagekurser og familieaktiviteter, en  café, hvor der serveres brunch, frokost samt brød og kage, en mindre udstilling, butik og en stor have, hvor kornet vokser side om side med bivenlige blomster.

Kornets Hus er et sted for alle, og vi glæder os til at byde både store og små velkomne indenfor i kornets forunderlige verden.

Udenfor almindelig åbningstid er Kornets Hus åbent for private arrangementer og fejringer, teambuilding, konferencer og meget mere.

Bag huset står to almennyttige fonde i partnerskab med bl.a. Realdania, Hjørring Kommune, Nordea-fonden, Holkegaard Fonden, ENV-fonden, LAG Nord, Spar Nord Fonden, Sparekassen Vendsyssels Fond og Aurion A/S.

 

Arkitektur.

Arkitektur

Kornets Hus er tegnet af Reiulf Ramstad Arkitekter, en af Norges mest anerkendte tegnestuer. Kornets Hus er deres første byggeri i Danmark.

Reiulf Ramstad fortæller begejstret om huset:

”Et stykke arkitektur, som, jeg heldigvis fornemmer, både kommer til at fungere funktionelt og i sit udtryk spejler den store og vigtige historie, det skal fortælle.

Og ikke mindst giver placeringsmæssig mening i sine omgivelser mellem mark og himmel. 

I en tid, hvor der på en gang er fokus på det nordiske køkken, men også på fødevareetik og -forbrug, er det særligt spændende at være med til at skabe et stykke arkitektur, der understøtter en stor og væsentlig del af danskernes kultur.

Og så selvfølgelig særligt også opleve, at huset nu har taget fysisk form og fornemme gæsternes begejstring,”

Tilblivelsen af Kornets hus

Samarbejdspartnere.

Samarbejdspartnere

Bag projektet står to almennyttige fonde i partnerskab med bl.a. Realdania, Hjørring Kommune, Nordea-fonden, Holkegaard Fonden, ENV-fonden, LAG Nord, Spar Nord Fonden, Aurion A/S og Sparekassen Vendsyssels Fond.

Oplev Kornets Hus