Skip to main content

Fuldkornsbrød i form

Det ultimative hverdagsbrød, hvis du trænger til afveksling fra rugbrødet eller har brug for at opgradere dit brød med mere fuldkorn. Brødet kan bages med lige det fuldkornsmel, du har på lager – vi kan godt lide det med emmer, spelt eller purpurhvede, men alle hveder og endda rug og byg kan bruges i denne opskrift.

4

Ingredienser

 

Fuldkornsfordej

230 g vand

180 g fuldkornsmel

20 g surdej (find vores opskrift på surdej her)

 

Brøddej

500 g vand 40 °C

16 g salt

350 g sigtet speltmel

300 g fuldkornsmel (samme slags som i fordejen)

430 g fordej

Sådan gør du

 

Fuldkornsfordej

Rør vand, mel og surdej sammen.

Dæk dejen med et løst låg og lad den stå i 8-12 timer ved 20-22 °C.

 

Brøddej

Kom alle ingredienser i en skål.

Intervalæltning: Ælt dejen godt igennem, så der ikke er mellommer og hold pause. Gentag 2 gange, så dejen er æltet og har hvilet i alt 3 gange. Æltninger og pauser skal vare et par minutter hver gang.

Fordel dejen i to velsmurte og meldryssede mindre forme (ca. 800 g dej pr. brød i 1,3 liters form).

Sæt brødene til at hæve 2-3 timer ved stuetemperatur, til de er hævet ca. 2- 2,5 cm.

Bag brødene med låg ved 200 °C i ca. 60 min. Tag brødene ud, når kernetemperaturen er min. 98 °C.

Afkøl fuldkornsbrødene helt på en rist, før de skæres ud.

Tilbehør til dit fuldkornsbrød

Leverpostej
Leverpostej

Hjemmelavet leverpostej med quinoa.

Æggesalat
Æggesalat

Fyldig og frisk æggesalat med byg.

Grønkålspesto
Grønkålspesto

Nordisk version af den sydlandske pesto.

Chokoladecreme
Chokoladecreme

Hjemmelavet nutella med bønner og dadler.

Bagekurser i Kornets Hus.

Bagekurser i Kornets Hus

Bliv ven med surdejen og find ny inspiration på et af vores bagekurser.

Læs mere og book