Skip to main content

Hvedesurdej

Lav din egen hvedesurdej helt fra bunden. Du behøver bare mel, vand og en smule tålmodighed.

15 min 2

Ingredienser

50 g vand

50 g stenkværnet hvedemel

Sådan gør du

Rør vand og mel sammen i en skål, indtil det er er godt blandet. Kom surdejen i et glas eller en plastbeholder med låg, men lad låget ligge løst på.

Lad surdejen stå på køkkenbordet, og giv den en daglig omrøring. Efter 3-5 dage, når surdejen begynder at vokse, laver bobler og dufter syrligt, er den klar til at blive fodret.

Fodr surdejen morgen og aften i 2 dage på denne måde:

Bland:

20 g surdej (resten kasseres eller gemmes og bruges til fx knækbrød)

40 g vand

40 g hvedemel

Bland godt, læg låget løst på og lad stå på køkkenbordet.

 

Efter de 2 dage skulle surdejen gerne være i topform og klar til at bage med.

Opbevar surdejen på køl mellem hver bagning, og husk at fodre den en gang om ugen, så den holder sig frisk.