Ingredienser
50 g vand
50 g stenkværnet hvedemel
Sådan gør du
Rør vand og mel sammen i en skål, indtil det er er godt blandet. Kom surdejen i et glas eller en plastbeholder med låg, men lad låget ligge løst på.
Lad surdejen stå på køkkenbordet, og giv den en daglig omrøring. Efter 3-5 dage, når surdejen begynder at vokse, laver bobler og dufter syrligt, er den klar til at blive fodret.
Fodr surdejen morgen og aften i 2 dage på denne måde:
Bland:
20 g surdej (resten kasseres eller gemmes og bruges til fx knækbrød)
40 g vand
40 g hvedemel
Bland godt, læg låget løst på og lad stå på køkkenbordet.
Efter de 2 dage skulle surdejen gerne være i topform og klar til at bage med.
Opbevar surdejen på køl mellem hver bagning, og husk at fodre den en gang om ugen, så den holder sig frisk.