Skip to main content

Boghvedeboller

Dejlige glutenfri boller, der kun kræver meget lille arbejdsindsats og en tur i køleskabet natten over.

6

Ingredienser

1,5 l lunkent vand

15 g gær

Evt. 20 g surdej

50 g chiafrø

80 g havregryn

525 g boghvedemel

320 g havremel

20 g salt

20 g honning

20 g loppefrøskaller

Sådan gør du

Dag 1

Bland alle ingredienser i en skål – loppefrøskallerne blandes i til sidst. Rør dejen grundigt sammen.

Lad dejen hvile tildækket med et låg ½ time på køkkenbordet og herefter på køl natten over.

 

Dag 2

Tag dejen ud af køleskabet. Hvis den ikke er hævet, stilles den 30-40 min. på køkkenbordet.

Sæt bollerne på en plade med bagepapir med to skeer dyppet i vand. ”Skær” forsigtigt bollerne med skeerne, så du bevarer luften i dejen.

Bag bollerne 10 min. ved 220oC, og herefter ca. 20 minutter ved 190oC.

Afkøl bollerne på en rist.