Ingredienser
1,5 l lunkent vand
15 g gær
Evt. 20 g surdej
50 g chiafrø
80 g havregryn
525 g boghvedemel
320 g havremel
20 g salt
20 g honning
20 g loppefrøskaller
Sådan gør du
Dag 1
Bland alle ingredienser i en skål – loppefrøskallerne blandes i til sidst. Rør dejen grundigt sammen.
Lad dejen hvile tildækket med et låg ½ time på køkkenbordet og herefter på køl natten over.
Dag 2
Tag dejen ud af køleskabet. Hvis den ikke er hævet, stilles den 30-40 min. på køkkenbordet.
Sæt bollerne på en plade med bagepapir med to skeer dyppet i vand. ”Skær” forsigtigt bollerne med skeerne, så du bevarer luften i dejen.
Bag bollerne 10 min. ved 220oC, og herefter ca. 20 minutter ved 190oC.
Afkøl bollerne på en rist.