Skip to main content

Kardemommeboller med ølandshvede

Her er vores bedste, bløde kardemommedej. Dejen kan formes til lige, hvad du har lyst til - fx dyr, blomster eller bogstaver. Du kan også bage bløde, lækre fødselsdagsboller af dejen. Denne dej æltes bedst på røremaskine, da den er meget blød.

8

Ingredienser

Ca. 10 stk.

1/2 l lunkent vand (37°C)

25 g gær

700 g sigtet ølandshvedemel

200 g fuldkornsspeltmel

50 g rørsukker

3 g kardemomme

10 g salt

100 g smagsneutral rapsolie

100 g æg

Sådan gør du

Opløs gæren i det lune vand.

Bland mel, sukker, kardemomme og salt. Hæld først melblandingen og herefter æg og olie i vandet og ælt nu dejen ved lav hastighed et par minutter, indtil alle ingredienser er godt blandet.

Ælt nu dejen ca. 8-10 minutter ved middel hastighed, indtil den er smidig og slipper skålens kanter.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i skålen, som dækkes med et låg eller film. Det tager ca. 1-1 ½ time.

Slå dejen ned efter hævning og ælt den igennem. Form ca. 10 boller eller figurer og placer dem på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne hæve tildækket på pladen i ca. 30 minutter.

Pensl bollerne med vand og bag dem ca. 15-20 minutter ved 200 °C, til de er gyldne.

Lad bollerne køle af på en rist.