Ingredienser
Ca. 10 stk.
1/2 l lunkent vand (37°C)
25 g gær
700 g sigtet ølandshvedemel
200 g fuldkornsspeltmel
50 g rørsukker
3 g kardemomme
10 g salt
100 g smagsneutral rapsolie
100 g æg
Sådan gør du
Opløs gæren i det lune vand.
Bland mel, sukker, kardemomme og salt. Hæld først melblandingen og herefter æg og olie i vandet og ælt nu dejen ved lav hastighed et par minutter, indtil alle ingredienser er godt blandet.
Ælt nu dejen ca. 8-10 minutter ved middel hastighed, indtil den er smidig og slipper skålens kanter.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i skålen, som dækkes med et låg eller film. Det tager ca. 1-1 ½ time.
Slå dejen ned efter hævning og ælt den igennem. Form ca. 10 boller eller figurer og placer dem på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne hæve tildækket på pladen i ca. 30 minutter.
Pensl bollerne med vand og bag dem ca. 15-20 minutter ved 200 °C, til de er gyldne.
Lad bollerne køle af på en rist.