Skip to main content

Sandwichbrød med byg

0

Ingredienser

Fordej

300 g koldt vand

330 g fintsigtet bygmel (fx fra Skærtoft Mølle)

Ca. 60 g surdej

 

Brøddej

400 g vand 40°C

18 g salt

15 g olie

Ca. 450-500 g fintsigtet, stenkværnet hvedemel

Fordejen (660 g)

 

Til formen

Olie

Blå birkes og/eller sesamfrø

Sådan gør du

Fordej

Rør ingredienserne sammen, overdæk dejen med låg, og lad den stå 8-12 timer ved stuetemperatur (ca. 20-22°C).

Brøddej

Kom alle ingredienser i en skål i følgende rækkefølge: Vand, salt, olie, mel og fordej.

Intervalæltning: Ælt dejen godt igennem ca. 2 min. og hold pause 3 min. Gentag 2 gange, så dejen er æltet 3 gange og har hvilet 3 gange i alt. Alternativt kan dejen æltes på maskine ved lav hastighed 2 minutter, hvile 10 minutter, og endelig æltes igen ved lav hastighed i 5 minutter.

Pensl formen grundigt med rigeligt olie og drys herefter tæt med blå birkes og/eller sesamfrø. Det er særligt vigtigt, at bunden er velsmurt. Hæld dejen i formen. Lad brødet hæve ca. en time ved 37°C/stuetemperatur i 2-3 timer, til det er hævet ca. 3-4 cm.  Når brødet er hævet op, drysses det med blå birkes og/eller sesamfrø. 

Bag brødet med låg ved 200°C varmluft i ca. 40 min., fjern herefter låget, og bag videre ca. 20 min., indtil kernetemperaturen er 98°C.

Afkøl brødet helt på en rist, før det skæres ud.