Skip to main content

Sandwichbrød med byg

Få opskriften på et let og lækkert sandwichbrød med byg og surdej. Perfekt til madpakken eller turen ud i det blå.

0

Ingredienser

Fordej

300 g koldt vand

330 g fintsigtet bygmel (fx fra Skærtoft Mølle)

Ca. 60 g surdej (opskrift på surdej)

 

Brøddej

400 g vand 40 °C

18 g salt

15 g olie

Ca. 450-500 g fintsigtet, stenkværnet hvedemel

Fordejen (660 g)

 

Til formen

Olie

Blå birkes og/eller sesamfrø

Sådan gør du

Fordej

Rør ingredienserne sammen, overdæk dejen med låg, og lad den stå 8-12 timer ved stuetemperatur (ca. 20-22 °C).

Brøddej

Kom alle ingredienser i en skål i følgende rækkefølge: Vand, salt, olie, mel og fordej.

Intervalæltning: Ælt dejen godt igennem ca. 2 min. og hold pause 3 min. Gentag 2 gange, så dejen er æltet 3 gange og har hvilet 3 gange i alt. Alternativt kan dejen æltes på maskine ved lav hastighed 2 minutter, hvile 10 minutter, og endelig æltes igen ved lav hastighed i 5 minutter.

Pensl formen grundigt med rigeligt olie og drys herefter tæt med blå birkes og/eller sesamfrø. Det er særligt vigtigt, at bunden er velsmurt. Hæld dejen i formen.

Lad brødet hæve ca. en time ved 37 °C/stuetemperatur i 2-3 timer, til det er hævet ca. 3-4 cm. Når brødet er hævet op, drysses det med blå birkes og/eller sesamfrø. 

Bag brødet med låg ved 200 °C varmluft i ca. 40 min., fjern herefter låget og bag videre ca. 20 min., indtil kernetemperaturen er 98 °C.

Afkøl brødet helt på en rist, før det skæres ud.

Bagekurser i Kornets hus.

Bagekurser i Kornets hus

Bliv ven med surdejen og find ny inspiration på et af vores bagekurser.

Se mere og book
Gå på opdagelse i vores opskriftunivers.

Gå på opdagelse i vores opskriftunivers

Find flere lækre opskrifter med korn og kerner blandt vores mange opskrifter på alt fra brød og kager til korndeller og kartoffelsalat.

Se alle opskrifter