Ingredienser
2 dl lunkent vand
1,5 dl græsk youghurt
20 g gær
1 spsk. honning
2 tsk. salt
100 g fuldkornsbygmel
350 g sigtet, stenkværnet hvedemel
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hurtigt sammen til væske og mel er blandt, og lad dejen trække i skålen i 20-30 minutter. At lægge en hviletid ind forud for æltning giver melet mulighed for at optage vandet, hvilket er godt, når man bager med fuldkornsmel. Samtidig danner det begyndende glutennetværk, som er med til at give brødet luftighed.
Dejen æltes igennem, til den er elastisk og glat i overfladen. På maskine tager det ca. 4-5 minutter og i hånden ca. 10 minutter. Lad dejen hæve 1 time tildækket med låg eller film.
Del dejen i 6 portioner. Drys mel på bordet og rul eller tryk hver af portionerne flade, så de er omkring 1 cm. tykke.
Bag brødene på en forvarmet pande, der er smurt med olie. Bag brødene et par minutter på hver side, til de er gyldne.
Server straks.