Skip to main content

Naanbrød med byg

Bløde og luftige naanbrød, der er nemme at lave og smager skønt af byg. Perfekte som tilbehør til indiske curries, gryderetter eller til grillmad - måske smurt med en hvidløgs- eller krydderurteolie.

2 timer 6

Ingredienser

2 dl lunkent vand

1,5 dl græsk youghurt

20 g gær

1 spsk. honning

2 tsk. salt

100 g fuldkornsbygmel

350 g sigtet, stenkværnet hvedemel

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet.

Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hurtigt sammen til væske og mel er blandet. Lad dejen trække i skålen i 20-30 minutter.

At lægge en hviletid ind forud for æltning giver melet mulighed for at optage vandet, hvilket er godt, når man bager med fuldkornsmel. Samtidig danner det begyndende glutennetværk, som er med til at give brødet luftighed.

Dejen æltes igennem, til den er elastisk og glat i overfladen. På maskine tager det ca. 4-5 minutter og i hånden ca. 10 minutter. Lad dejen hæve 1 time tildækket med låg eller film.

Del dejen i 6 portioner. Drys mel på bordet og rul eller tryk hver af portionerne flade, så de er omkring 1 cm. tykke.

Bag naanbrødene på en forvarmet pande, der er smurt med olie. Bag naanbrødene et par minutter på hver side, til de er gyldne.

Server straks.

Flere opskrifter med byg

Boller
Boller

Langtidshævede boller med bygflager og bygmel.

Æggesalat
Æggesalat

Fyldig æggesalat med bygkerner.

Banangranola
Banangranola

Hjemmelavet granola med banan og bygflager.

Sandwichbrød
Sandwichbrød

Let og lækkert sandwichbrød med byg og surdej.

Bagekurser i Kornets Hus.

Bagekurser i Kornets Hus

Bliv ven med surdejen og find ny inspiration på et af vores bagekurser.

Læs mere og book