Ingredienser
250 g bygflager
100 g mandler
75 g hel boghvede
50 g sesamfrø
1 nip salt
60 g smør
60 g honning
150 g modne bananer (Ca. 2 store eller 3 små)
Sådan gør du
Bland bygflager, mandler, boghvede, sesamfrø og salt i en skål.
Smelt smør og honning ved lav varme i mikroovn eller gryde.
Mos bananerne med en gaffel.
Bland smør, honning og banan med bygflageblandingen. Vend godt rundt til alt er vådt.
Bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og tryk det let sammen med en paletkniv.
Bag ca. 15 minutter ved 160 grader varmluft, til det er gyldent i kanterne.
Tag pladen ud, vend massen forsigtigt med paletkniven, så det stadig hænger sammen i store stykker. Bag igen ca. 10 minutter, til det hele er gyldent.
Bræk alt i mundrette stykker og sæt det tilbage i ovnen ved 80 grader varmluft, til det er helt sprødt. Du kan også bruge eftervarmen til tørring.
Hæld granolaen på glas, hvor den kan holde sig mindst en måned, hvis du da kan lade den stå så længe. Hjemmelavet granola plejer at være et hit på morgenbordet.