Skip to main content

Banangranola med bygflager

Denne hjemmelavede granola med banan og bygflager bliver hurtigt en favorit på morgenbordet.

4

Ingredienser

250 g bygflager

100 g mandler

75 g hel boghvede

50 g sesamfrø

1 nip salt

60 g smør

60 g honning

150 g modne bananer (Ca. 2 store eller 3 små)

Sådan gør du

Bland bygflager, mandler, boghvede, sesamfrø og salt i en skål.

Smelt smør og honning ved lav varme i mikroovn eller gryde. 

Mos bananerne med en gaffel. 

Bland smør, honning og banan med bygflageblandingen. Vend godt rundt til alt er vådt.

Bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og tryk det let sammen med en paletkniv.

Bag ca. 15 minutter ved 160 grader varmluft, til det er gyldent i kanterne.

Tag pladen ud, vend massen forsigtigt med paletkniven, så det stadig hænger sammen i store stykker. Bag igen ca. 10 minutter, til det hele er gyldent.

Bræk alt i mundrette stykker og sæt det tilbage i ovnen ved 80 grader varmluft, til det er helt sprødt. Du kan også bruge eftervarmen til tørring.

Hæld granolaen på glas, hvor den kan holde sig mindst en måned, hvis du da kan lade den stå så længe. Hjemmelavet granola plejer at være et hit på morgenbordet.

Mere sødt til morgenmaden

Bananpandekager
Bananpandekager

Svampede pandekager med banan og fuldkorn.

Græskarsnurrer
Græskarsnurrer

Saftige og bløde snurrer med marcipan og græskarpuré.

Vafler
Vafler

Sprøde, glutenfri vafler med ærte- og hirsemel.

Chokoladecreme
Chokoladecreme

Sød og blød chokoladecreme med bønner og dadler.

Nyd vores økologiske brunch.

Nyd vores økologiske brunch

Kom med, når vi slår dørene op til caféen og serverer brunch i Kornets Hus' smukke rammer.

Menuen varierer efter sæsonen, og vi bruger råvarer fra mindre, lokale producenter.

Caféen er åben i weekender og flere dage i skolernes ferier.

Se mere og book bord