Skip to main content

Chokoladecreme med bønner

Vores udgave af hjemmelavet nutella. Denne opskrift er med bælgfrugter og naturlig sødme fra bløde dadler. Brug den som chokoladepålæg eller som tilbehør til vores sprøde vafler med ærte- og hirsemel.

0

Ingredienser

100 g ristede hasselnødder

240 g kogte bønner, fx sorte bønner

2 store spsk. kokosolie

100 g mørk chokolade

2 spsk. kakaopulver

1 knsp. salt

20 dadler

2 dl havredrik

Sådan gør du

Hak chokoladen fint og smelt den sammen med kokosolie over et vandbad.

Blend chokoladeblandingen og dadlerne sammen til en ensartet masse med stavblender eller foodprocessor.

Tilsæt resten af ingredienserne og blend chokoladecremen til ønsket konsistens.

Opbevar chokoladecremen i et skoldet glas på køl eller frys den ned i mindre portioner.

 

Nyd den hjemmelavede nutella på friskbagte morgenboller eller som tilbehør til lækre sprøde vafler med ærte- og hirsemel.

Chokoladecremen passer godt til ...

Morgenboller
Morgenboller

Nemme, koldhævede boller med fuldkornsmel.

Vafler
Vafler

Sprøde vafler med ærte- og hirsemel.

Pandekager
Pandekager

Gammeldags pandekager med fuldkornsmel.

Fuldkornsformbrød
Fuldkornsformbrød

Opgrader dit franskbrød med mere fuldkorn.

Nyd vores økologiske brunch.

Nyd vores økologiske brunch

Kom med, når vi slår dørene op til caféen og serverer brunch i Kornets Hus' smukke rammer.

Menuen varierer efter sæsonen, og vi bruger råvarer fra mindre, lokale producenter.

Caféen er åben i weekender og flere dage i skolernes ferier.

Se mere og book bord