Skip to main content

Pandekager med friskkværnet mel

I Kornets Hus kan du kværne dit eget mel på håndkværn i vores Korneksperimentarium. Melet får du med hjem, og hvad er bedre end at bage smagfulde gammeldags pandekager af mel, man selv har kværnet?

30 min 4

Ingredienser

100 g hvedemel

100 g håndkværnet fuldkornsmel

5,5 dl mælk

3 æg

1 tsk sukker

1 spsk. smagsneutral olie

Smør til stegning

Sådan gør du

Mel og mælk piskes sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk, til dejen er glat og fri for klumper.

Lad dejen hvile ½ time på køl, og bag pandekagerne i smør på en meget varm pande.

Server de varme pandekager med dit yndlingstilbehør – fx syltetøj, sukker, is, sirup eller friske bær.

OBS: Har du ikke været forbi vores Korneksperimentarium for at kværne mel, kan du sagtens bruge en almindelig fuldkornsmel fra dit køkkenskab.

Flere opskrifter til den søde tand

Granola
Granola

Hjemmelavet granola med banan og bygflager

Iste
Iste

Forfriskende iste, der smager af sol, sommer og citrus.

Bananpandekager
Bananpandekager

Svampede pandekager med banan og fuldkorn.

Chokoladecreme
Chokoladecreme

Hjemmelavet nutella med dadler, bønner og chokolade.

Nyd vores økologiske brunch.

Nyd vores økologiske brunch

Kom med, når vi slår dørene op til caféen og serverer brunch i Kornets Hus' smukke rammer.

Menuen varierer efter sæsonen, og vi bruger råvarer fra mindre, lokale producenter.

Caféen er åben i weekender og flere dage i skolernes ferier.

Se mere og book bord