Ingredienser
8-10 stk.
450 g lunt vand
10 g gær
10 g salt
4 g sukker eller honning
450 g hvedemel
100 g fuldkornsmel, fx emmer, enkorn eller ølandshvede
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet. Tilsæt de to slags mel, sukker og salt og rør, indtil alt er blandet godt.
Lad dejen hvile 20 i minutter.
Ælt dejen kort igennem med en grydeske (”slå” gerne dejen) og dæk herefter skålen med et låg eller film. Lad dejen hæve 1 time på køkkenbordet og sæt den derefter på køl natten over.
Næste morgen tændes ovnen på 210o C. Når ovnen er varm, sættes bollerne på en bageplade med bagepapir ved hjælp af to skeer dyppet i vand.
Bag bollerne i 15-18 minutter og lad dem køle af på en rist.
TIP: Bollerne kan med fordel forstøves med vand, lige inden de sættes i ovnen. Det giver en god hævning og sprødere skorpe.