Skip to main content

Morgenboller

Nemme, langtidshævede boller, der smækkes sammen om aftenen og bages næste morgen. Enhver fuldkornsmel kan bruges her, så find gerne hvad du har af rester i skuffen.

6

Ingredienser

8-10 stk.

450 g lunt vand

10 g gær

10 g salt

4 g sukker eller honning

450 g hvedemel

100 g fuldkornsmel, fx emmer, enkorn eller ølandshvede

 

 

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet. Tilsæt de to slags mel, sukker og salt og rør, indtil alt er blandet godt.

Lad dejen hvile 20 i minutter.

Ælt dejen kort igennem med en grydeske (”slå” gerne dejen) og dæk herefter skålen med et låg eller film. Lad dejen hæve 1 time på køkkenbordet og sæt den derefter på køl natten over.

Næste morgen tændes ovnen på 210o C. Når ovnen er varm, sættes bollerne på en bageplade med bagepapir ved hjælp af to skeer dyppet i vand.

Bag bollerne i 15-18 minutter og lad dem køle af på en rist.

 

TIP: Bollerne kan med fordel forstøves med vand, lige inden de sættes i ovnen. Det giver en god hævning og sprødere skorpe.