Skip to main content

Fuldkornsformbrød

Det ultimative hverdagsbrød, hvis du trænger til lidt afveksling fra rugbrødet eller har brug for at opgradere det lyse brød med mere fuldkorn. Brødet kan bages med lige det fuldkornsmel, du har på lager - vi kan godt lide det med emmer, spelt eller purpurhvede, men alle hveder og endda rug og byg kan bruges.

4

Ingredienser

 

Fuldkornsfordej

230 g vand

180 g fuldkornsmel

20 g surdej

 

Brøddej

500 g vand 40°C

16 g salt

350 g sigtet speltmel

300 g fuldkornsmel (samme slags som i fordejen)

430 g fordej

Sådan gør du

 

Fuldkornsfordej

Rør vand, mel og surdej sammen.

Dæk dejen med et løst låg og lad den stå i 8-12 timer ved 20-22°C.

 

Brøddej

Kom alle ingredienser i en skål.

Intervalæltning: Ælt dejen godt igennem, så der ikke er mellommer og hold pause. Gentag 2 gange, så dejen er æltet og har hvilet i alt 3 gange. Æltninger og pauser skal vare et par minutter hver gang.

Fordel dejen i to velsmurte og meldryssede mindre forme (ca. 800 g dej pr. brød i 1,3 liters form).

Sæt brødene til at hæve 2-3 timer ved stuetemperatur, til de er hævet ca. 2- 2,5 cm.

Bag brødene med låg ved 200°C i ca. 60 min. Tag brødene ud, når kernetemperaturen er min. 98°C.

Afkøl brødene helt på en rist, før de skæres ud.