Ingredienser
Fuldkornsfordej
230 g vand
180 g fuldkornsmel
20 g surdej
Brøddej
500 g vand 40°C
16 g salt
350 g sigtet speltmel
300 g fuldkornsmel (samme slags som i fordejen)
430 g fordej
Sådan gør du
Fuldkornsfordej
Rør vand, mel og surdej sammen.
Dæk dejen med et løst låg og lad den stå i 8-12 timer ved 20-22°C.
Brøddej
Kom alle ingredienser i en skål.
Intervalæltning: Ælt dejen godt igennem, så der ikke er mellommer og hold pause. Gentag 2 gange, så dejen er æltet og har hvilet i alt 3 gange. Æltninger og pauser skal vare et par minutter hver gang.
Fordel dejen i to velsmurte og meldryssede mindre forme (ca. 800 g dej pr. brød i 1,3 liters form).
Sæt brødene til at hæve 2-3 timer ved stuetemperatur, til de er hævet ca. 2- 2,5 cm.
Bag brødene med låg ved 200°C i ca. 60 min. Tag brødene ud, når kernetemperaturen er min. 98°C.
Afkøl brødene helt på en rist, før de skæres ud.