Skip to main content

Græskarsnurrer

Saftige, bløde og søde snurrer med fyldig remonce med marcipan, krydderier og tæt græskarpuré.

24

Ingredienser

Dej

250 g kold sødmælk

250 g koldt vand

50 g gær

25 g sukker

250 g æg

400 g stenkværnet hvedemel

600 g fintsigtet mariagertobamel

12 g salt

5 g kardemomme

150 g blødt smør

 

Remonce

100 g marcipan

100 g rørsukker

Revet skal af en appelsin

100 g blødt smør

300 g græskarpuré af bagt og blendet hokkaido

4 tsk. kanel

2 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

Remonce

Ælt marcipan, sukker og appelsinskal sammen.

Tilsæt smør lidt ad gangen, så du undgår klumper.

Tilsæt græskarpuré, kanel og vaniljesukker, og rør det hele ensartet.

 

Dej

Opløs gæren i mælk og vand. Tilsæt de øvrige ingredienser på nær smør, og rør dejen sammen til en grød. Lad den hvile i ca. 20 min.

Ælt herefter til dejen er sammenhængende og smidig. Tilsæt smør i klumper, og ælt dejen glat. Dæk dejen s

med et låg og lad den hvile i ca. 30 min.

Slå dejen ned og lad hvile igen i ca. 30 min.

Rul dejen ud til en stor firkant ca. 1 cm tyk. Smør remonce på halvdelen af dejen, og fold dejen ind over midten, så remoncen dækkes.

Skær dejen i brede strimler, træk dem lange og snur dem.

Sæt snurrerne på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem. Dæk med et klæde og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Bag snurrerne ved 190 grader varmluft i ca. 15 min.

Snurrerne kan pensles med en sukkerlage, mens de er varme. Det holder dem bløde og saftige i længere tid.