Skip to main content

Brownies

Vores bud på en intens brownie med havremel og valnødder, som ovenikøbet er glutenfri. Server evt. med hindbærkompot og cremefraiche.

1 time 6

Ingredienser

200 g smør

200 g chokolade 70%

230 g sukker

100 g havremel

5 g loppefrøskaller

1 spsk. vaniljesukker

½ tsk. fint salt

3 æg

100 g valnødder, mandler eller andre nødder, evt. hakkede

Sådan gør du

Smør og chokolade smeltes over vandbad.

De øvrige ingredienser, på nær nødder, piskes sammen til det er helt jævnt.

Rør chokolade-smørblandingen i og bland det hele godt.

Smør en lille bradepande eller bageform (ca. 20x25 cm) med smør. Hæld dejen heri og drys med nødder.

Bag brownien ved 170 oC i ca. 25 minutter.

Stik en tandstikker i midten af kagen – den er færdig, når der ikke er flydende dej på tandstikkeren, men der må gerne være nogle få ”krummer”.

Lad den nybagte brownie med chokolade køle af og server den med fx hindbærkompot og creme fraiche eller friske bær og en god vaniljeis.

Flere opskrifter til den søde tand

Cookies
Cookies

Store, lækre cookies med nødder, chokolade og rug.

Müslibar de luxe
Müslibar de luxe

Lækker, hjemmelavet müslibar med bygflager og karamel.

Pandekager
Pandekager

Smagfulde, gammeldags pandekager med fuldkornsmel.

Honninghjerter
Honninghjerter

Søde honninghjerter, der skal forberedes i god tid.

Kaffe og kage i vores café.

Kaffe og kage i vores café

Oplev en eftermiddag i Kornets Hus' smukke rammer, mens du nyder dagens kage og får fri kaffe/te.

Se mere og book bord