Ingredienser
200 g smør
200 g chokolade 70%
230 g sukker
100 g havremel
5 g loppefrøskaller
1 spsk. vaniljesukker
½ tsk. fint salt
3 æg
100 g valnødder, mandler eller andre nødder, evt. hakkede
Sådan gør du
Smør og chokolade smeltes over vandbad.
De øvrige ingredienser, på nær nødder, piskes sammen til det er helt jævnt.
Rør chokolade-smørblandingen i og bland det hele godt.
Smør en lille bradepande eller bageform (ca. 20x25 cm) med smør. Hæld dejen heri og drys med nødder.
Bag brownien ved 170 oC i ca. 25 minutter.
Stik en tandstikker i midten af kagen – den er færdig, når der ikke er flydende dej på tandstikkeren, men der må gerne være nogle få ”krummer”.
Lad den nybagte brownie med chokolade køle af og server den med fx hindbærkompot og creme fraiche eller friske bær og en god vaniljeis.