Skip to main content

Brownies

Vores bud på en intens brownie med havremel og valnødder, som ovenikøbet er glutenfri. Server evt. med hindbærkompot og cremefraiche.

1 time 6

Ingredienser

200 g smør

200 g chokolade 70%

230 g sukker

100 g havremel

5 g loppefrøskaller

1 spsk. vaniljesukker

½ tsk. fint salt

3 æg

100 g valnødder, mandler eller andre nødder, evt. hakkede

Sådan gør du

Smør og chokolade smeltes over vandbad. De øvrige ingredienser, på nær nødder, piskes sammen til det er helt jævnt. Chokolade-smørblandingen røres i, og det hele blandes godt.

Smør en lille bradepande eller bageform (ca. 20x25 cm) med smør. Hæld dejen heri og drys med nødder.

Bag brownien ved 170o C i ca. 25 minutter Stik en tandstikker i midten af kagen – den er færdig, når der ikke er flydende dej på tandstikkeren, men der må gerne være nogle få ”krummer”.