Ingredienser
Det våde
60 g sukker
75 g farin
70 g blødt smør
1 æg
Det tørre
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
70 g rugflager
70 g sigtet rug- eller hvedemel
50 g grofthakket chokolade
50 g hele eller groft hakkede hasselnødder
Sådan gør du
Bland sukker, farin og smør grundigt sammen. Tilsæt ægget og rør grundigt.
Bland de tørre ingredienser og rør dem i smørdejen.
Fordel dejen i 10 lige store kugler/klatter på et stykke bagepapir ved hjælp af to spiseskeer.
Bag kagerne i ovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter og lad dem køle af.
TIP: Hvis kagerne ikke flader ud under bagningen, kan de trykkes flade med en ske efter endt bagning, mens de endnu er varme.
Du kan også fryse dejen i kugler og bage dem direkte i ovnen, så du kan servere nybagte, hjemmelavede cookies på rekordtid. Når dejen bages direkte fra frost, forlænges bagetiden med et par minutter.