Skip to main content

Müslibar de luxe

En luksuslækker müslibar baseret på bygflager og karamel. Sød, sej og svær at holde fingrene fra.

10

Ingredienser

Flødekaramel

3,5 dl fløde

175 g sukker

50 g honning

30 g smør

Lidt vanilje

Lidt kardemomme

 

Müsli

300 g bygflager

100 g græskarkerner

100 g hakkede mandler

50 g sesam

10 g flagesalt

Revet skal af 1 citron

Sådan gør du

Flødekaramel

Kog alle ingredienser til en gylden karamel ved jævn varme, indtil den er 120 grader. Hav god tålmodighed, og omrør gerne jævnligt, når karamellen begynder at tage farve.

 

Müsli

Rist kerner, nødder og flager i ovnen ved 160 grader i ca. 15 min, eller indtil de begynder at blive gyldne.

Sluk herefter ovnen, men lad muslien blive stående i ovnen, så den holder sig varm.

Når flødekaramellen er kogt, blandes den med müsli, salt og citronskal.

Støb müslibarerne i en firkantet beholder beklædt med bagepapir. Glat overfladen og lad massen sætte sig ved stuetemperatur til dagen efter.

Skær barerne i ønsket størrelse og opbevar i en lufttæt beholder.