Ingredienser
Flødekaramel
3,5 dl fløde
175 g sukker
50 g honning
30 g smør
Lidt vanilje
Lidt kardemomme
Müsli
300 g bygflager
100 g græskarkerner
100 g hakkede mandler
50 g sesam
10 g flagesalt
Revet skal af 1 citron
Sådan gør du
Flødekaramel
Kog alle ingredienser til en gylden karamel ved jævn varme, indtil den er 120 grader. Hav god tålmodighed, og omrør gerne jævnligt, når karamellen begynder at tage farve.
Müsli
Rist kerner, nødder og flager i ovnen ved 160 grader i ca. 15 min, eller indtil de begynder at blive gyldne.
Sluk herefter ovnen, men lad muslien blive stående i ovnen, så den holder sig varm.
Når flødekaramellen er kogt, blandes den med müsli, salt og citronskal.
Støb müslibarerne i en firkantet beholder beklædt med bagepapir. Glat overfladen og lad massen sætte sig ved stuetemperatur til dagen efter.
Skær barerne i ønsket størrelse og opbevar i en lufttæt beholder.