Ingredienser
Fordej
125 g honning
125 g hvedemel
Dej
250 g fordej
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt stjerneanis
½ tsk. stødte nelliker
½ tsk. stødt allehånde
1 tsk. revet appelsinskal
1 æggeblomme + ½ tsk. hjortetaksalt
2 spsk vand + ½ tsk. potaske
Sådan gør du
Fordej
Ælt mel og honning sammen til en ensartet masse. Læg dejen i en beholder med låg og lad den hvile minimum en måned ved stuetemperatur eller lidt køligere…
Dej
Riv fordejen groft og bland fordej, krydderier og appelsinskal i en skål.
Bland æggeblomme med hjortetaksalt og tilsæt til melblandingen. Rør blandingen sammen - gerne på røremaskine.
Opløs potaske i vand og tilsæt halvdelen til dejen og ælt godt. Tilsæt resten af potaskeblandingen og ælt, til dejen er uden klumper.
Rul dejen ud til ca. ½ cm tykkelse. Brug godt med mel, så dejen ikke hænger i bordet eller kagerullen. Stik hjerter ud og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Spray hjerterne let med vand fra en forstøver og bag dem 10-12 minutter ved 175o C.
Lad dem trække på køl under et fugtigt viskestykke mindst et par dage. Herefter overtrækkes de med god, mørk chokolade.