Skip to main content

Honninghjerter

Honninghjerter skal forberedes i god tid, da fordejen har godt af at trække en måned eller to. En fordej af honning og mel er hård og næsten umulig at ælte, så derfor river vi den på et rivejern, før den blandes med de øvrige ingredienser i denne opskrift.

8

Ingredienser

 

Fordej

125 g honning

125 g hvedemel

 

Dej

250 g fordej

1 tsk. stødt kanel

½ tsk. stødt ingefær

½ tsk. stødt stjerneanis

½ tsk. stødte nelliker

½ tsk. stødt allehånde

1 tsk. revet appelsinskal

1 æggeblomme + ½ tsk. hjortetaksalt

2 spsk vand + ½ tsk. potaske

Sådan gør du

 

Fordej

Ælt mel og honning sammen til en ensartet masse. Læg dejen i en beholder med låg og lad den hvile minimum en måned ved stuetemperatur eller lidt køligere.

 

Dej

Riv fordejen groft og bland fordej, krydderier og appelsinskal i en skål.

Bland æggeblomme med hjortetaksalt og tilsæt til melblandingen. Rør blandingen sammen – gerne på røremaskine.

Opløs potaske i vand og tilsæt halvdelen til dejen og ælt godt. Tilsæt resten af potaskeblandingen og ælt, til dejen er uden klumper.

Rul dejen ud til ca. ½ cm tykkelse. Brug godt med mel, så dejen ikke hænger i bordet eller kagerullen. Stik hjerter ud og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Spray honninghjerterne let med vand fra en forstøver og bag dem 10-12 minutter ved 175 oC.

Lad dem trække på køl under et fugtigt viskestykke mindst et par dage. Herefter overtrækkes honninghjerterne med god, mørk chokolade.

Flere opskrifter til jul

Peberkager og pebernødder
Peberkager og pebernødder

En nem og børnevenlig juleklassiker med spelt og boghvedemel.

Brunkager
Brunkager

Gammeldags brunkager med purpurhvede og sigtet spelt.

Specier
Specier

Sprøde småkager med boghvede og enten citron eller vanilje.

Bygalamande
Bygalamande

Prøv dette alternativ til den traditionelle risalamande.

Nyd vores økologiske brunch.

Nyd vores økologiske brunch

Kom med, når vi slår dørene op til caféen og serverer brunch i Kornets Hus' smukke rammer.

Menuen varierer efter sæsonen, og vi bruger råvarer fra mindre, lokale producenter.

Caféen er åben i weekender og flere dage i skolernes ferier.

Se mere og book bord