Skip to main content

Honninghjerter

Honninghjerter skal forberedes i god tid, da fordejen har godt af at trække en måned eller to. En fordej af honning og mel er hård og næsten umulig at ælte, derfor river vi den på et rivejern, før den blandes med de øvrige ingredienser.

8

Ingredienser

 

Fordej

125 g honning

125 g hvedemel

 

Dej

250 g fordej

1 tsk. stødt kanel

½ tsk. stødt ingefær

½ tsk. stødt stjerneanis

½ tsk. stødte nelliker

½ tsk. stødt allehånde

1 tsk. revet appelsinskal

1 æggeblomme + ½ tsk. hjortetaksalt

2 spsk vand + ½ tsk. potaske

Sådan gør du

 

Fordej

Ælt mel og honning sammen til en ensartet masse. Læg dejen i en beholder med låg og lad den hvile minimum en måned ved stuetemperatur eller lidt køligere…

 

Dej

Riv fordejen groft og bland fordej, krydderier og appelsinskal i en skål.

Bland æggeblomme med hjortetaksalt og tilsæt til melblandingen. Rør blandingen sammen - gerne på røremaskine.

Opløs potaske i vand og tilsæt halvdelen til dejen og ælt godt. Tilsæt resten af potaskeblandingen og ælt, til dejen er uden klumper.

Rul dejen ud til ca. ½ cm tykkelse. Brug godt med mel, så dejen ikke hænger i bordet eller kagerullen. Stik hjerter ud og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Spray hjerterne let med vand fra en forstøver og bag dem 10-12 minutter ved 175o C.

Lad dem trække på køl under et fugtigt viskestykke mindst et par dage. Herefter overtrækkes de med god, mørk chokolade.