Skip to main content

Specier med vanilje eller citron

Specier er en simpel småkage, der kan varieres i det uendelige. Her foreslår vi vanilje eller citron. Melet er en blanding af hvede og boghvede, hvilket også gør denne kage speciel. Da specien kom til verden i midten af 1800-tallet, bagte man både 3 specier med mel, smør og sukker samt 4 specier, hvor halvdelen af melet erstattedes med mandelmel.

1 time 4

Ingredienser

250 g flormelis

375 g tempereret smør

400 g hvedemel

100 g boghvedemel

2 g salt

2 tsk.vaniljesukker eller fintrevet skal af ½ økologisk citron

1 lille æg

Sådan gør du

Bland de tørre ingredienser i en skål.

Skær smørret i tern og bla nd med melblandingen, hvorefter ægget tilsættes. Dejen blandes, til den er ensartet. Brug hånden eller en røremaskine med dejkrog.

Form dejen til 3 - 4 runde stænger, som pakkes i bagepapir og lægges på køl eller frost, til de er faste.

Skær specierne ud med en god , skarp kniv i 3 - 4 mm. tykkelse og læg dem på bagepapir side om side i en ensartet opstilling. Således opnås en mere jævn afbagning.

Bag kagerne 10 minutter ved 160°C varmluft. Herefter tages de ud til afkøling og efterbages til slut 15 min utter ved 130°C varmluft, så de bliver uimodståeligt sprøde efter afkøling.