Ingredienser
250 g flormelis
375 g tempereret smør
400 g hvedemel
100 g boghvedemel
2 g salt
2 tsk.vaniljesukker eller fintrevet skal af ½ økologisk citron
1 lille æg
Sådan gør du
Bland de tørre ingredienser i en skål.
Skær smørret i tern og bla nd med melblandingen, hvorefter ægget tilsættes. Dejen blandes, til den er ensartet. Brug hånden eller en røremaskine med dejkrog.
Form dejen til 3 - 4 runde stænger, som pakkes i bagepapir og lægges på køl eller frost, til de er faste.
Skær specierne ud med en god , skarp kniv i 3 - 4 mm. tykkelse og læg dem på bagepapir side om side i en ensartet opstilling. Således opnås en mere jævn afbagning.
Bag kagerne 10 minutter ved 160°C varmluft. Herefter tages de ud til afkøling og efterbages til slut 15 min utter ved 130°C varmluft, så de bliver uimodståeligt sprøde efter afkøling.