Skip to main content

Juleboller med emmer og havre

De søde, krydrede juleboller med rosiner er bagt med emmer og havre. Emmer giver smag, og havren gør bollerne dejligt saftige. Sammen med varme krydderier, appelsin, nødder og rosiner giver det en bolle, der får hele huset til at dufte af jul og smager, så englene synger.

1 time 6

Ingredienser

½ liter vand 25 °C

5 g gær

10 g salt

10 g rørsukker

1 spsk. olie

1 tsk. kanel

1 tsk. kardemomme

½ tsk. nellike

½ tsk. ingefær

50 g hakkede hasselnødder

½ appelsin, revet skal og saft

400 g hvedemel (sigtet)

100 g havremel (fuldkorn)

100 g emmermel (fuldkorn)

100 g rosiner

Sådan gør du

Opløs gæren i det lune vand. Tilsæt herefter salt, sukker, krydderier, hasselnødder, appelsinskal og -saft, mel og til slut rosinerne. Ælt dejen godt sammen – den er blød, og det skal den være. Dæk dejen med et låg eller fugtigt klæde og sæt den i køleskabet natten over.

Lad dejen hæve til knapt dobbelt størrelse. Er den ikke hævet helt op, kan den med fordel stilles et par timer ved stuetemperatur til efterhævning.

Når dejen er færdighævet, sættes bollerne på en bageplade med bagepapir – brug hænderne eller en ske, der er dyppet i vand.

Bag bollerne ved 230 °C i 10 minutter. Skru ned til 210 °C og bag bollerne yderligere ca. 10 minutter. Bollerne er færdige, når de er jævnt gyldne, og skorpen er fast.

Den bløde dej giver flade, men saftige juleboller. Vær opmærksom på at bage dem godt igennem, da de ellers kan blive klæge.

Flere opskrifter til jul

Honninghjerter
Honninghjerter

Krydrede honninghjerter med fordej, der har trukket i 1-2 måneder.

Bygalamande
Bygalamande

Prøv dette alternativ til den traditionelle risalamande.

Peberkager og pebernødder
Peberkager og pebernødder

En nem og børnevenlig juleklassiker med spelt og boghvedemel.

Vaniljekranse
Vaniljekranse

Gammeldags vaniljekranse med mandler og emmer.

Caféen i Kornets Hus.

Caféen i Kornets Hus

I Kornets Hus byder vi på brunch om formiddagen samt kaffe/te og kage om eftermiddagen i weekenden.

Indimellem har vi aftenarrangementer, hvor vores kok disker op med udvalgte retter med økologiske korn, sæsonens grøntsager og danske specialiteter.

Se programmet