Skip to main content

Peberkager og pebernødder

Denne opskrift på peberkager, er en børnevenlig juleklassiker bagt på den nemme måde. Dejen kan laves på et øjeblik, og så er det ellers bare at slå sig løs med kageformene. Dejen kan også trilles til pebernødder.

6

Ingredienser

125 g blødt smør

125 g rørsukker

1 æg

200 g sigtet speltmel

75 g boghvedemel

3 g julekrydderiblanding (lige dele ingefær, kardemomme, kanel og hvid peber)

½ tsk. bagepulver

Sådan gør du

Rør sukker og smør sammen med en hvid dejskraber.

Tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen hurtigt sammen.

Udrul dejen til ca. 3 mm. tykkelse og udstik til peberkager. Tril den overskydende dej til pebernødder.

Læg peberkager på én plade og pebernødder på en anden plade.

Bag julesmåkagerne ved 160 °C i ca. 15 minutter, eller til de er gyldne og lad dem køle helt af, før de kommes på dåse.

Flere opskrifter til jul

Brunkager
Brunkager

Sprøde gammeldags brunkager med purpurhvede og sigtet spelt.

Havretoppe
Havretoppe

Sprøde havretoppe med appelsin og korender.

Vaniljekranse
Vaniljekranse

Gammeldags vaniljekranse med mandler og emmer.

Specier
Specier

Sprøde småkager med boghvede og enten citron eller vanilje.

Kaffe og kage i vores café.

Kaffe og kage i vores café

Oplev en eftermiddag i Kornets Hus' smukke rammer, mens du nyder dagens kage og får fri kaffe/te.

Se mere og book bord