Skip to main content

Peberkager og pebernødder

En børnevenlig juleklassiker bagt på den nemme måde. Dejen kan laves på et øjeblik, og så er det ellers bare at slå sig løs med kageformene. Dejen kan også trilles til pebernødder.

6

Ingredienser

125 g blødt smør

125 g rørsukker

1 æg

200 g sigtet speltmel

75 g boghvedemel

3 g julekrydderiblanding (lige dele ingefær, kardemomme, kanel og hvid peber)

½ tsk. bagepulver

Sådan gør du

Rør sukker og smør sammen med en hvid dejskraber.

Tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen hurtigt sammen.

Udrul dejen til ca. 3 mm. tykkelse og udstik til peberkager. Tril den overskydende dej til pebernødder.

Læg pebernødder på én plade og peberkager på en anden plade.

Bag kagerne ved 160°C i ca. 15 minutter eller til de er gyldne og lad dem køle helt af, før de kommes på dåse.