Ingredienser
150 g rørsukker
2 g salt
Revet skal af 1/2 appelsin
1 æg
140 g smagsneutral olie
20 g vand
200 g grove havregryn
135 g havremel
60 g korender
30 g hakkede hasselnødder
Sådan gør du
Rør sukker, salt, appelsinskal, æg og olie godt sammen.
Bland havregryn, havremel, korender og hakkede hasselnødder, før blandingen tilsættes den våde dej.
Lad dejen hvile i 5-10 minutter, til den har samlet sig. Det gør formgivningen lettere.
Sæt herefter dejen i små toppe på størrelse med en tokrone på bagepapir ved hjælp af to teskeer. Det er vigtigt, at kagerne sættes op på rad og række som tinsoldater - det sikrer en ensartet afbagning.
Bag kagerne i 12 minutter ved 170°C. Herefter tages de ud til afkøling og efterbages til slut 15 minutter ved 130°C, så de bliver uimodståeligt sprøde.