Skip to main content

Havretoppe

De sprødeste havretoppe med appelsin og korender. En klassisk julekage i Kornets Hus, der er nem at bage for børn. Og så kan den i øvrigt bages hele året - evt. uden appelsinskal og korender.

10

Ingredienser

150 g rørsukker

2 g salt

Revet skal af 1/2 appelsin

1 æg

140 g smagsneutral olie

20 g vand

200 g grove havregryn

135 g havremel

60 g korender

30 g hakkede hasselnødder

Sådan gør du

Rør sukker, salt, appelsinskal, æg og olie godt sammen.

Bland havregryn, havremel, korender og hakkede hasselnødder, før blandingen tilsættes den våde dej.

Lad dejen hvile i 5-10 minutter, til den har samlet sig. Det gør formgivningen lettere.

Sæt herefter dejen i små toppe på størrelse med en tokrone på bagepapir ved hjælp af to teskeer. Det er vigtigt, at kagerne sættes op på rad og række som tinsoldater - det sikrer en ensartet afbagning.

Bag kagerne i 12 minutter ved 170°C. Herefter tages de ud til afkøling og efterbages til slut 15 minutter ved 130°C, så de bliver uimodståeligt sprøde.