Skip to main content

Havretoppe

Her får du Bageværkstedets opskrift på de sprødeste havretoppe med appelsin og korender. En klassisk julekage i Kornets Hus, der er nem at bage for børn. Og så kan den i øvrigt bages hele året - evt. uden appelsinskal og korender.

10

Ingredienser

150 g rørsukker

2 g salt

Revet skal af 1/2 appelsin

1 æg

140 g smagsneutral olie

20 g vand

200 g grove havregryn

135 g havremel

60 g korender

30 g hakkede hasselnødder

Sådan gør du

Rør sukker, salt, appelsinskal, æg og olie godt sammen.

Bland havregryn, havremel, korender og hakkede hasselnødder, før blandingen tilsættes den våde dej.

Lad dejen hvile i 5-10 minutter, til den har samlet sig. Det gør formgivningen lettere.

Sæt herefter dejen i små toppe på størrelse med en tokrone på bagepapir ved hjælp af to teskeer. Det er vigtigt, at kagerne sættes op på rad og række som tinsoldater – det sikrer en ensartet afbagning.

Bag havretoppene i 12 minutter ved 170 °C. Herefter tages de ud til afkøling og efterbages til slut 15 minutter ved 130 °C, så de bliver uimodståeligt sprøde.

Flere opskrifter til julen

Bygalamande
Bygalamande

Prøv dette alternativ til den traditionelle risalamande.

Brunkager
Brunkager

Gammeldags brunkager med purpurhvede og sigtet spelt.

Juleboller
Juleboller

Krydrede juleboller med rosiner, emmer og havre.

Peberkager og pebernødder
Peberkager og pebernødder

En nem og børnevenlig juleklassiker med spelt og boghvedemel.

Familieaktiviteter i Kornets Hus.

Familieaktiviteter i Kornets Hus

Kornets Hus afholder løbende forskellige familieaktiviteter.

Tag fx jeres pizzabagning til nye højder, lær at lave frisk, hjemmelavet pasta eller bag de lækreste kager.

Se mere og book