Skip to main content

Brunkager med spelt og purpurhvede

Der er ikke noget, der dufter så meget af jul som brunkager. I denne opskrift på gammeldags brunkager bruger vi en smule purpurhvede for ekstra smag og sigtet spelt for et supersprødt resultat.

0

Ingredienser

Ca. 100 stk. brunkager

 

250 g smør

125 g lys sirup

250 g farin

Revet skal af en halv appelsin

3 tsk. stødt kanel

1 tsk. stødt nellike

2 tsk. stødt ingefær

1 tsk. stødt allehånde

½ tsk. stødt kardemomme

400 g sigtet speltmel

80 g fuldkornspurpurhvedemel

25 g usaltede pistacienødder

150 g mandler

2 tsk. potaske

1 spsk. vand

Sådan gør du

  • Smør, sirup og appelsin smeltes ved middel varme, til det er ca. 70 grader. Gryden tages herefter af varmen.
     
  • Krydderier og mel blandes. Tilsæt mandler og pistacienødder.
     
  • Det hele æltes sammen, til dejen er ensartet. Brug gerne røremaskine.
     
  • Potaske og vand røres sammen i en kop og tilsættes. Ælt, til det er fordelt godt.
     
  • Brunkagedejen deles i to dele, der trykkes ud i firkantede plastikbøtter. Alternativt rulles dejen til fire stænger, der pakkes stramt i film. Læg på køl natten over eller opbevar i fryseren, til de skal bages.
     
  • Udskær dejen i helt tynde, men hele skiver, der bages ved 170 grader varmluft i 6 minutter, hvorefter ovnlågen åbnes, temperaturen sænkes til 130 grader og kagerne bages færdige i ca. 10 min. Brunkagerne bliver først helt sprøde, når de er afkølede.

Flere opskrifter til jul

Havretoppe
Havretoppe

Sprøde havretoppe med appelsin og korender.

Specier
Specier

Sprøde småkager med boghvede og enten citron eller vanilje.

Honninghjerter
Honninghjerter

Krydrede honninghjerter med fordej, der har trukket i 1-2 måneder.

Vaniljekranse
Vaniljekranse

Gammeldags vaniljekranse med mandler og emmer.

Kaffe og kage i vores café.

Kaffe og kage i vores café

Oplev en eftermiddag i Kornets Hus' smukke rammer, mens du nyder dagens kage og får fri kaffe/te.

Se mere og book bord