Ingredienser
2 dl creme fraiche 38%
1 dl mayonaise
1 tsk. grov dijonsennep
Revet skal af 1/2 citron
6 hårdkogte æg
1 lille bundt frisk dild
1 dl kogte og afkølede bygkerner
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Rør creme fraiche, mayonaise, dijonsennep og citronskal sammen.
Hak æggene groft og dilden fint. Vend det i creme fraiche-blandingen sammen med de kogte korn. Smag til med salt og peber.
Lad salaten trække 1-2 timer på køl før servering.
Pynt gerne med dild eller kogte korn.
Kogning af purpurhvedekerner:
Sæt kernerne i blød i koldt vand i 4-6 timer.
Dræn vandet fra og hæld kernerne i en gryde. Fyld frisk vand på, til det dækker, og kog stille og roligt op. Lad kernerne simre i ca. 30 minutter, til de er møre med lidt bid. Dræn vandet fra og afkøl.
Opbevar kernerne på køl.