Skip to main content

Æggesalat med byg

En klassiker fra vores brunchbræt er æggesalaten, der jævnligt optræder i forskellige variationer. Denne udgave er med dild, hvilket giver friske fornemmelser af forår og en skøn smag. Husk at bruge gode æg – vores er fra Bøgebæk Økologi, som laver nogle af de bedste æg i Vendsyssel.

4

Ingredienser

2 dl creme fraiche 38%

1 dl mayonaise

1 tsk. grov dijonsennep

Revet skal af 1/2 citron

6 hårdkogte æg

1 lille bundt frisk dild

1 dl kogte og afkølede bygkerner

Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Rør creme fraiche, mayonaise, dijonsennep og citronskal sammen.

Hak æggene groft og dilden fint. Vend det i creme fraiche-blandingen sammen med de kogte korn. Smag til med salt og peber.

Lad salaten trække 1-2 timer på køl før servering. 

Pynt gerne med dild eller kogte korn.

 

Kogning af purpurhvedekerner:

Sæt kernerne i blød i koldt vand i 4-6 timer.

Dræn vandet fra og hæld kernerne i en gryde. Fyld frisk vand på, til det dækker, og kog stille og roligt op. Lad kernerne simre i ca. 30 minutter, til de er møre med lidt bid. Dræn vandet fra og afkøl.

Opbevar kernerne på køl.