Skip to main content

Havreflager

Disse sprøde flager er ideelle som topping på salater, som tilbehør til ost – eller blot som en lækker snack. Og så er de blot lavet af havregrød!

45 min 8

Ingredienser

2 dl finvalsede havregryn

4 dl vand

½ tsk. salt

25 g smør eller olie

Sådan gør du

Havregryn, vand og salt koges op og simrer herefter under jævnlig omrøring på lavt blus i ca. 15 min, til grøden er tyk og kompakt. Tilsæt smør eller olie og rør, til det er smeltet og fordelt i grøden.

Smør grøden helt tyndt ud på silikonemåtter eller bagepapir, drys med lidt flagesalt og bag ved 180o varmluft i ca. 25 min. Flagerne er færdige, når de slipper underlaget. Du kan med fordel slukke ovnen og lade flagerne tørre, til de er helt sprøde ved eftervarmen.

Bræk i passende stykker og opbevar flagerne i en lufttæt beholder i op til 14 dage.