Skip to main content

Knækbrød af rugbrødsrester

Gem dine tørre rester af rugbrød i fryseren og brug dem til disse supersprøde knækbrød, der er gode til dip, ost og som chips.

45 min 4

Ingredienser

Ca. 200 g tørt rugbrød

Koldt vand

Flagesalt

Sådan gør du

Tø rugbrødet op, hvis det har været frosset. Bræk det i mindre stykker og put dem i en lille gryde. Hæld koldt vand over, til det dækker. Lad det trække, til rugbrødet er blødt op, og kog det herefter til en jævn grød. Pisk, så du undgår klumper, og så grøden ikke brænder på. Lad grøden køle let af.

Smør grøden helt tyndt ud på bageplader med bagepapir, brug fx en dejskærer i plastik eller en vinklet paletkniv. Drys med flagesalt.

Bag ved 100o C varmluft i ca. 1 time og 30 min., eller til knækbrødet er helt tørt og sprødt. Åbn ovndøren et par gange undervejs, så dampen slipper ud.

TIP: Bag evt. ved eftervarmen, når du alligevel har haft gang i ovnen. Når ovntemperaturen er lige over 100 grader, sætter du knækbrødene ind. Lad dem stå, til ovnen er helt kold og husk at lukke damp ud undervejs.