Skip to main content

Grønkålspesto

En nordisk version af den klassiske sydlandske pesto. Lavet på grønkål, solsikkekerner og rapsolie.

15 minutter 6

Ingredienser

200 g grønkålsblade

4 fed hvidløg

Saft af ½ citron

50 g Vesterhavsost eller anden fast ost

75 g solsikkekerner

Ca. 3 dl smagsneutral rapsolie eller anden neutral olie

Salt og peber

Sådan gør du

Alle ingredienser køres i blender eller foodprocessor til den ønskede konsistens.

Hæld pestoen på rene, skoldede glas og sæt den på køl, hvor den kan opbevares i minimum en uge.

TIP: Varier din pesto ved at bruge forskelligt grønt og kerner. Skift fx grønkålen ud med persille og solsikkekernerne ud med græskarkerner.

Hvis du sørger for at dække pestoen helt med olie og opbevarer den i et glas med tætsluttende låg, kan den holde sig op til en måned på køl. Farven aftager dog med tiden, så pestoen bliver mere grålig.

grønkål