Skip to main content

Kornsalat med purpurhvede

Hele kogte korn er geniale i salater til at give fylde, bid og masser af næring. Purpurhveden er særligt velegnet, da den ikke koger ud og ser smuk ud i skålen med sin mørke farve. Her er den i selskab med sprød spidskål og søde, bagte rødder. Har du ikke purpurhvede, kan du bruge andre hele korn.

8

Ingredienser

1 fintsnittet spidskål 2 dl purpurhvedekerner Salt Rødder 500 g rodfrugter Olivenolie Salt Friskkværnet peber Skal af en halv citron Pesto 80 g grønkål 2,5 dl olivenolie Saft af ½ citron 50 g fast modnet ost ½ dl græskarkerner Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Kogt purpurhvede Sæt purpurhvedekernerne i blød i rigeligt vand i minimum 4-6 timer.

Sigt og kog kernerne i letsaltet vand i ca. 35 minutter. Smag på dem og vurder konsistensen – de skal stadig have lidt bid. Sigt vandet fra og afkøl.

Rødder Vask og soigner rødderne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en bradepande med lidt olivenolie, salt, peber og fintrevet citronskal.

Bag ved 230 °C varmluft i ca. 20 min, til de er let karamelliserede. Vend dem eventuelt undervejs. Afkøl.

Pesto Skyl grønkålen og pluk bladene af stænglerne. Blend grønkål, olie og citronsaft grundigt og tilsæt herefter resten af ingredienserne. Smag til.

Samling af kornsalaten
Spidskål, purpurhvedekerner og rødder puttes i en stor skål. Tilsæt herefter 1½ dl pesto, lidt friskkværnet peber og evt. lidt fint salt.
Vend salaten sammen og servér.

NB: Resten af pestoen hældes i et rent sylteglas og kan holde sig i køleskab ca. 1 uge.

TIP: Drys kornsalaten med lidt ristede og saltede græskarkerner inden servering – eller top med sprøde havreflager.

Flere salater med korn

Perlebygsalat
Perlebygsalat

Salat med perlebyg, kål og kimchi.

Græskarbygotto
Græskarbygotto

Blød og cremet bygotto med græskar.

Kartoffelsalat
Kartoffelsalat

Nem kartoffelsalat med røget byg.

Perlebygsalat
Perlebygsalat

Salat med perlebyg, kål og kapers.

Caféen i Kornets Hus.

Caféen i Kornets Hus

I Kornets Hus byder vi på brunch om formiddagen samt kaffe/te og kage om eftermiddagen i weekenden.

Indimellem har vi aftenarrangementer, hvor vores kok disker op med udvalgte retter med økologiske korn, sæsonens grøntsager og danske specialiteter.

Se programmet