Skip to main content

Perlebygsalat med kål og kapers

En sprød, grøn kålsalat med ekstra bid og fylde fra perlebyg.

0

Ingredienser

60 g perlebyg

¼ spidskål

3 blade grønkål

¼ fennikel

50 g kapers

8 stængler estragon

½ dl olivenolie

3 spsk. æbleeddike

Salt og peber

Sådan gør du

Udblød perlebyggen i rigeligt vand, gerne natten over i køleskabet.

Kom den udblødte perlebyg i en gryde og dæk med vand til 2 cm over kornene, tilsæt et par kviste friske krydderurter. Kog byggen til den ønskede konsistens, det tager ca. 5-8 minutter.

Dræn overskydende vand fra byggen og fisk urterne op.

Skær grønkålen fint med en kniv og snit fennikel og spidskål fint på et mandolinjern.

Hak kapers og estragon groft. Gem et par blade estragon til anretning.

Bland kapers og estragon med olie, eddike, salt og peber. Vær obs på, at kapers er salte, så smag dig frem.

Bland dressingen med korn og grønt. Pynt med estragon og server den friske salat med perlebyg.

Flere opskrifter med perlebyg

Bygotto
Bygotto

Blød og cremet græskarbygotto.

Korndeller
Korndeller

Vegetarfrikadeller med perlebyg og linsemel.

Perlebygsalat
Perlebygsalat

Salat med perlebyg, kål og kimchi.

Kartoffelsalat
Kartoffelsalat

Nem kartoffelsalat med røget byg.

Caféen i Kornets Hus.

Caféen i Kornets Hus

I caféen i Kornets Hus byder vi på brunch om formiddagen samt kaffe/te og kage om eftermiddagen i weekenden. 

Indimellem har vi aftenarrangementer, hvor vores kok disker op med udvalgte retter med økologiske korn, sæsonens grøntsager og danske specialiteter.

Se programmet