Skip to main content

Korndeller af perlebyg

Lækre, fyldige deller med bid og sprød overflade. Lavet med perlebyg og linsemel, men du kan frit eksperimentere med forskellige hele korn og andre meltyper af bælgfrugter, fx ærtemel.

4

Ingredienser

Ca. 20 stk.

 

2 dl perlebyg

4 dl grøntsagsbouillon

4 æg

O,5 dl havredrik

1 lille finthakket løg

50 g linsemel

50 g havremel

1 tsk. revet citronskal

50 g fast, revet ost, fx Vesterhavsost

2 spsk. finthakket estragon eller anden krydderurt

1,5 tsk. salt

Friskkværnet peber

Olie til stegning

Sådan gør du

Kog perlebyg i bouillonen i ca. 40 min., til det har konsistens som grød. Tilsæt revet ost og afkøl.

Bland den kogte byg med de resterende ingredienser, og lad massen hvile i minimum ½ time på køl.

Form og steg korndellerne i olie på en middelvarm pande. Brug ca. 1 spsk. olie pr. delle, hvis du vil have dem dejligt sprøde.