Skip to main content

Korndeller af perlebyg

Lækre, fyldige vegetardeller med bid og sprød overflade. Vegetarfrikadellerne er lavet med perlebyg og linsemel, men du kan frit eksperimentere med forskellige hele korn og andre meltyper af bælgfrugter, fx ærtemel.

4

Ingredienser

Ca. 20 stk.
 

2 dl perlebyg

4 dl grøntsagsbouillon

4 æg

0,5 dl havredrik

1 lille finthakket løg

50 g linsemel

50 g havremel

1 tsk. revet citronskal

50 g fast, revet ost, fx Vesterhavsost

2 spsk. finthakket estragon eller anden krydderurt

1,5 tsk. salt

Friskkværnet peber

Olie til stegning

Sådan gør du

Kog perlebyg i bouillonen i ca. 40 min., til det har konsistens som grød. Tilsæt revet ost og afkøl.

Bland den kogte byg med de resterende ingredienser, og lad massen hvile i minimum ½ time på køl.

Form og steg vegetardellerne i olie på en middelvarm pande. Brug ca. 1 spsk. olie pr. delle, hvis du vil have dem dejligt sprøde.

Tilbehør til de vegetariske korndeller

Grønkålspesto
Grønkålspesto

Nordisk version af den klassiske sydlandske pesto.

Perlebygsalat
Perlebygsalat

Fyldig salat med perlebyg, kål og kapers.

Kartoffelsalat
Kartoffelsalat

Nem kartoffelsalat med røgede bygkerner.

Frisk pasta
Frisk pasta

Hjemmelavet frisk fuldkornspasta med ølandshvede.

Familieaktiviteter i Kornets Hus.

Familieaktiviteter i Kornets Hus

Kornets Hus afholder løbende forskellige familieaktiviteter.

Tag fx jeres pizzabagning til nye højder, lær at lave frisk, hjemmelavet pasta eller bag de lækreste kager.

Se mere og book