Skip to main content

Frisk pasta

Bageværkstedets pasta af fuld af smag og næring - den er nemlig lavet på sigtet ølandshvede og fuldkornsmel af durum, emmer eller kamut. Har du ikke en pastamaskine, kan du rulle ud med kagerulle og lidt ihærdighed.

1 time 2

Ingredienser

130 g fintsigtet ølandshvede eller mariagertobahvede

60 g fuldkornsmel (kamut, emmer eller durum)

2 æg

Evt. lidt vand

Sådan gør du

 

Afvej og bland melet. Hæld det ud på bordet og lav en fordybning i midten som en vulkan.

Slå æggene ud i fordybningen af melet.

Vend mel og æg sammen med gaffel og hånden. Æggene blander sig langsomt med melet og danner en grov dej. Tilsæt evt. 1-2 spsk. vand.

Saml dejen og tilsæt ekstra vand, hvis den er meget tør. Ælt dejen indtil den er glat og ensartet.

Pres dejen flad og lad den hvile i en lufttæt beholder med låg - 15-30 minutter på køkkenbordet eller på køl, hvis det er længere tid.

Skær dejen i tre dele og udrul en portion ad gangen, Lad de øvrige portioner ligge i den lufttætte beholder med låg på.

Start med at køre dejen gennem pastamaskinen på laveste indstilling til en ekstra æltning.

Udrul pastadejen til en plade ved at køre den igennem pastamaskinen et trin ad gangen til den ønskede tykkelse.

Skær, fold og eller rul pastaen til den form, du gerne vil have.

 

Opbevaring og tilberedning

Opbevar pastaen på køl og beregn 10 g salt pr. liter vand og 100 g pasta.
Ukogt pasta kan fryses ned og tilberedes direkte fra frost.