Skip to main content

Pizza

Noget af det, vi bager mest af i Kornets Hus, er pizza. Her får du opskriften fra bageværkstedet, som giver tynde, sprøde bunde med god smag fra en fordej med fuldkornsmel. Vi bruger fx dalarhvede, emmer eller vårhvede, men du kan bruge lige den fuldkornshvede, du har lyst til.

1 time 2

Ingredienser

2 stk.

 

Fordej

130 g vand

70 g fuldkornsmel

2 g gær

 

Dej

200 g fordej

10 g olie

5 g salt

Ca. 150 g sigtet, stenkværnet hvedemel

 

Durummel til udrulning

Sådan gør du

Fordej

Bland alt i en beholder, og lad det hvile tildækket natten over på køkkenbordet.

Dej

Afvej alle ingredienser og bland dem godt. Hold lidt af hvedemelet tilbage.

Ælt dejen godt igennem på bordet, indtil den er glat og elastisk. Tilsæt den sidste del af hvedemelet undervejs, hvis der er behov.

Del dejen i 2 dele og form dem til kugler. Drys lidt mel på bordet og lad dejkuglerne hvile tildækket, mens du forbereder dit fyld.

Drys durummel på bordet og brug hænderne til at trykke dejkuglerne flade.

Tjek, at pizzabunden slipper bordet, og fyld din pizza med lige det, du ønsker.

Bag pizzaerne, gerne på bagesten eller stål ved 250 grader i 5-8 minutter og nyd dem friskbagte.