Ingredienser
2 stk.
Fordej
130 g vand
70 g fuldkornsmel
2 g gær
Dej
200 g fordej
10 g olie
5 g salt
Ca. 150 g sigtet, stenkværnet hvedemel
Durummel til udrulning
Sådan gør du
Fordej
Bland alt i en beholder, og lad det hvile tildækket natten over på køkkenbordet.
Dej
Afvej alle ingredienser og bland dem godt. Hold lidt af hvedemelet tilbage.
Ælt dejen godt igennem på bordet, indtil den er glat og elastisk. Tilsæt den sidste del af hvedemelet undervejs, hvis der er behov.
Del dejen i 2 dele og form dem til kugler. Drys lidt mel på bordet og lad dejkuglerne hvile tildækket, mens du forbereder dit fyld.
Drys durummel på bordet og brug hænderne til at trykke dejkuglerne flade.
Tjek, at pizzabunden slipper bordet, og fyld din pizza med lige det, du ønsker.
Bag pizzaerne, gerne på bagesten eller stål ved 250 grader i 5-8 minutter og nyd dem friskbagte.