Skip to main content

Bygotto med græskar

Få opskriften på en blød og cremet græskarbygotto, der gør sig godt som selvstændig ret eller som tilbehør til fx et stykke stegt makrel.

2

Ingredienser

200 g perlebyg

2 spsk. gedefriskost

1 dl græskarpuré

½ citron

1 fed hvidløg

Krondild 

Sådan gør du

Udblød perlebyggen i rigeligt vand, gerne natten over i køleskabet.

Kom den udblødte perlebyg i en gryde og dæk med vand til 2 cm over kornene. Tilsæt et helt fed hvidløg og et par kviste friske krydderurter. Kog byggen til den ønskede konsistens, ca. 5-8 minutter.

Hæld overskydende vand fra kornene og fisk urterne op.

Tilsæt græskarpuré og varm roligt bygottoen igennem. 

Tag gryden af varmen og tilsæt gedefriskost og citronskal. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Pynt græskarbygottoen med krondild og evt. råsyltede græskar.

Du er måske også interesseret i ...

Bygotto
Bygotto

Cremet bygotto med æble og timian

Kartoffelsalat
Kartoffelsalat

Nem kartoffelsalat med røgede bygkerner.

Havreflager
Havreflager

Sprøde havreflager til topping eller som snack.

Græskarsnurrer
Græskarsnurrer

Saftige og bløde snurrer med græskarpuré.

Caféen i Kornets Hus.

Caféen i Kornets Hus

I Kornets Hus byder vi på brunch om formiddagen og kaffe/te og kage om eftermiddagen i weekenden.

Indimellem har vi aftenarrangementer, hvor vores kok disker op med udvalgte retter med økologiske korn, sæsonens grøntsager og danske specialiteter.

Se programmet

Se Sara lave bygotto