Ingredienser
200 g langtidsristet perlebyg
Frisk timian
Parmesanskorpe (kan udelades)
3 spsk. fintrevet fast ost, fx parmesan eller vesterhavsost
½ dl fløde 38%
1 fast æble, gerne Belle de Boskoop
Sådan gør du
Udblød perlebyggen i rigeligt vand, gerne natten over i køleskabet.
Kom den udblødte perlebyg i en gryde og dæk med vand til 2 cm over kornene og tilsæt et par kviste frisk timian og evt. skorpen fra et stykke parmesan. Kog byggen til den ønskede konsistens, det tager ca. 5-8 minutter.
Når byggen har den ønskede mørhed, hældes det overskydende vand fra og timianstilkene og parmesanskorpe fiskes op.
Tilsæt fløden og varm roligt bygottoen igennem.
Tag gryden af varmen, tilsæt ost og rør bygottoen godt igennem. Krydr bygottoen med friskhakket timian, salt og peber.
Skær æblet i fine tern og rør dem i ottoen. Gem lidt tern til anretning.