Skip to main content

Bygotto med æble og timian

Her får du opskriften på en frisk og frugtig bygotto, der egner sig godt som en selvstændig lille ret. Brug evt. et godt stykke sprødstegt bacon som topping.

2

Ingredienser

200 g langtidsristet perlebyg

Frisk timian

Parmesanskorpe (kan udelades)

3 spsk. fintrevet fast ost, fx parmesan eller vesterhavsost

½ dl piskefløde 38%

1 fast æble, gerne Belle de Boskoop

Sådan gør du

Udblød perlebyggen i rigeligt vand, gerne natten over i køleskabet.

Kom den udblødte perlebyg i en gryde og dæk med vand til 2 cm over kornene og tilsæt et par kviste frisk timian og evt. skorpen fra et stykke parmesan. Kog byggen til den ønskede konsistens – det tager ca. 5-8 minutter.

Når byggen har den ønskede mørhed, hældes det overskydende vand fra og timianstilkene og parmesanskorpe fiskes op.

Tilsæt fløden og varm roligt bygottoen igennem.

Tag gryden af varmen, tilsæt ost og rør bygottoen godt igennem. Krydr den varme bygotto med friskhakket timian, salt og peber.

Skær æblet i fine tern og rør dem i den færdige bygotto. Gem lidt tern til anretning.

Flere opskrifter med korn

Kartoffelsalat
Kartoffelsalat

Simpel kartoffelsalat med røgede bygkerner.

Perlebygsalat
Perlebygsalat

Cremet og velsmagende salat med perlebyg, kimchi og savoykål.

Korndeller
Korndeller

Fyldige vegetardeller med perlebyg og linsemel.

Quinoavafler
Quinoavafler

Sprøde, lækre madvafler med quinoa og hirsemel.

Caféen i Kornets Hus.

Caféen i Kornets Hus

I Kornets Hus byder vi på brunch om formiddagen samt kaffe/te og kage om eftermiddagen i weekenden.

Indimellem har vi aftenarrangementer, hvor vores kok disker op med udvalgte retter med økologiske korn, sæsonens grøntsager og danske specialiteter.

Se programmet