Skip to main content

Perlebygsalat med kål og kimchi

En cremet og meget velsmagende salat, der får dybde fra den fermenterede kimchi og sprødhed fra savoykål.

0

Ingredienser

60 g perlebyg

¼ savoykål

2 spsk. kimchi

3-4 spsk. hjemmerørt mayonaise

Salt og peber

Æbleeddike

Tabasco

Sådan gør du

Udblød perlebyggen i rigeligt vand, gerne natten over i køleskabet.

Kom den udblødte perlebyg i en gryde og dæk med vand til 2 cm over kornene, tilsæt et helt fed hvidløg og et par kviste friske krydderurter. Kog byggen til den ønskede konsistens, det tager ca. 5-8 minutter.

Dræn overskydende vand fra byggen og fisk hvidløg og urter op.

Snit kålen fint.

Rør kimchi og mayonaise sammen og smag til med salt, peber, æbleeddike og tabasco. Bland korn og kål i dressingen, gerne med hænderne, så kål, korn og mayonaise masseres godt sammen. Smag til en sidste gang.

Salaten kan evt. trække et par timer i køleskabet inden servering.