Skip to main content

Kartoffelsalat med røget byg

En simpel kartoffelsalat, der løftes til nye smagshøjder af røgede bygkerner, som du sagtens selv kan lave.

4

Ingredienser

500 g kogte små kartofler, gerne med skræl

60 g perlebyg

En håndfuld friske krydderurter (fx bredbladet persille, kørvel eller løvstikke)

0,5 dl olivenolie

1,5 dl koldtpresset dansk rapsolie

0,5 dl æbleeddike

Ca. ½ spsk. rørsukker

Salt og peber

Sådan gør du

Ryg perlebyggen over bøgesmuld i en rygeovn, gryde eller Kasper røghat.

Kog byggen i letsaltet vand, til den er mør, det tager ca. 20 minutter. Lad vandet dække byggen med 1 cm til en start og tilsæt mere vand undervejs, hvis nødvendigt. Byggen skal gerne have opsuget al vandet, når den er mør.

Skær de kogte kartofler i mundrette stykker og bland med den kogte byg.

Vend salaten med krydderurter, olie og eddike og smag til med salt, peber og lidt rørsukker.