Skip to main content

Fedtebrød med spelt og byg

Fedtebrød er en klassisk julesmåkage, som traditionelt blev bagt med svinefedt. I dag bruger vi selvfølgelig smør - og så twister vi den saftige kokossmåkage med lidt bygmel, der gør småkagerne ekstra lækre.

4

Ingredienser

100 g sigtet speltmel

25 g let- eller fintsigtet bygmel

¼ tsk. hjortetaksalt

1 spsk. vand

125 g blødt smør

65 g kokosmel

65 g rørsukker

 

Flormelis og brun rom til glasur

Sådan gør du

Bland de to slags mel, kokosmel og rørsukker i en stor skål.

Opløs hjortetaksalt i vand i en lille skål eller kop.

Bland smør og hjortetaksaltvand i de tørre ingredienser og ælt kort, til dejen er ensartet. Ælt endelig ikke for længe – så mister kagerne deres sprødhed.

Tril dejen til to stænger, læg dem på bagepapir og bank dem flade med håndroden, så de bliver ca. 5 cm brede.

Bag stængerne ved 170 grader varmluft i ca. 15 minutter eller indtil de er gyldne.

Rør glasuren sammen, mens kagerne bager – brug rom, vand eller en blanding efter smag.

Læg glasur på stængerne, når de er let afkølede, men stadig lune. Glasuren lægges i en stribe på langs på midten af stængerne.

Skær straks stængerne i skrå snitter på ca. 2 cm med en skarp kniv.

Lad fedtebrødene køle helt af og lad glasuren stivne let, inden de forsigtigt pakkes i dåse.

Flere opskrifter til jul

Peberkager og pebernødder
Peberkager og pebernødder

En nem og børnevenlig juleklassiker med spelt og boghvedemel.

Juleboller
Juleboller

Krydrede juleboller med rosiner, emmer og havre.

Brunkager
Brunkager

Gammeldags brunkager med purpurhvede og sigtet spelt.

Havretoppe
Havretoppe

Sprøde havretoppe med appelsin og korender.

Familieaktiviteter i Kornets Hus.

Familieaktiviteter i Kornets Hus

Kornets Hus afholder løbende forskellige familieaktiviteter.

Tag fx jeres pizzabagning til nye højder, lær at lave frisk, hjemmelavet pasta eller bag de lækreste kager.

Se mere og book