Ingredienser
100 g sigtet speltmel
25 g let- eller fintsigtet bygmel
¼ tsk. hjortetaksalt
1 spsk. vand
125 g blødt smør
65 g kokosmel
65 g rørsukker
Flormelis og brun rom til glasur
Sådan gør du
Bland de to slags mel, kokosmel og rørsukker i en stor skål.
Opløs hjortetaksalt i vand i en lille skål eller kop.
Bland smør og hjortetaksaltvand i de tørre ingredienser og ælt kort, til dejen er ensartet. Ælt endelig ikke for længe – så mister kagerne deres sprødhed.
Tril dejen til to stænger, læg dem på bagepapir og bank dem flade med håndroden, så de bliver ca. 5 cm brede.
Bag stængerne ved 170 grader varmluft i ca. 15 minutter eller indtil de er gyldne.
Rør glasuren sammen, mens kagerne bager – brug rom, vand eller en blanding efter smag.
Læg glasur på stængerne, når de er let afkølede, men stadig lune. Glasuren lægges i en stribe på langs på midten af stængerne.
Skær straks stængerne i skrå snitter på ca. 2 cm med en skarp kniv.
Lad fedtebrødene køle helt af og lad glasuren stivne let, inden de forsigtigt pakkes i dåse.