Skip to main content

Nordisk ruggrød

En fyldig og lækker morgengrød med rug, havre og æble, der tilsammen giver både en fyldig, lækker smag med let sødme fra æblerne samt alle rugens og havrens vigtige næringsstoffer. Bland evt. grøden aftenen før og kog den op om morgenen.

4

Ingredienser

8-10 dl vand

2 dl rugflager

2 dl havregryn

½ dl hakkede hasselnødder

½ dl tørrede æbletern / 1 revet æble

1 spsk. hørfrø

1 tsk. tørrede brændenælder

1 tsk. salt

Sådan gør du

Bland 8 dl vand med de resterende ingredienser i en gryde, og kog det op under omrøring. Juster evt. konsistensen med mere vand.

Tag grøden af varmen og lad den trække 5-15 min. alt efter hvor fast, du ønsker grøden.

Server med alle dine yndlingstoppings.

 

Tips

For en fyldigere grød kan du erstatte vand med havredrik eller mælk.

Ønsker du en sødere grød, kan du tilsætte 3-4 tsk honning.