Skip to main content

Nordisk ruggrød

En fyldig og lækker morgengrød med rug, havre og æble, der tilsammen giver både en fyldig, lækker smag med let sødme fra æblerne samt alle rugens og havrens vigtige næringsstoffer. Bland evt. grøden aftenen før og kog den op om morgenen.

4

Ingredienser

8-10 dl vand

2 dl rugflager

2 dl havregryn

½ dl hakkede hasselnødder

½ dl tørrede æbletern eller 1 revet æble

1 spsk. hørfrø

1 tsk. tørrede brændenælder

1 tsk. salt

Sådan gør du

Bland 8 dl vand med de resterende ingredienser i en gryde, og kog det op under omrøring. Juster evt. konsistensen med mere vand.

Tag grøden af varmen og lad den trække 5-15 min. alt efter hvor fast, du ønsker grøden.

Server med alle dine yndlingstoppings.

 

Tips:

For en fyldigere grød kan du erstatte vand med havredrik eller mælk.

Ønsker du en sødere ruggrød, kan du tilsætte 3-4 tsk honning.

Flere opskrifter til morgenmaden

Morgenboller
Morgenboller

Nemme, koldhævede boller med fuldkorn.

Vafler
Vafler

Sprøde vafler med ærte- og hirsemel.

Banangranola
Banangranola

Hjemmelavet granola med banan og bygflager.

Kanelsnurrer
Kanelsnurrer

Bløde kanelsnurrer med ølandshvede.

Nyd vores økologiske brunch.

Nyd vores økologiske brunch

Kom med, når vi slår dørene op til caféen og serverer brunch i Kornets Hus' smukke rammer.

Menuen varierer efter sæsonen, og vi bruger råvarer fra mindre, lokale producenter.

Caféen er åben i weekender og flere dage i skolernes ferier.

Se mere og book bord