Skip to main content

Kogte korn

Kogte korn kan bruges på et utal af måder. I Kornets Hus elsker vi dem i salater, i kornotto eller i korndeller. Men kogte korn kan også blot bruges som tilbehør til aftensmaden i stedet for fx ris.

4

Ingredienser

250 g hele korn, fx purpurhvede eller spelt

Vand 

Salt

Sådan gør du

Sæt kornene i blød i tempereret vand i 4-6 timer.

Dræn vandet fra, hæld kornene i en gryde, og tilsæt frisk vand og lidt salt.

Kog kornene langsomt op, og lad dem simre i 30-45 minutter. 

Dræn vandet fra, og brug dine korn varme eller kolde.

De afkølede korn kan opbevares på køl i 4 dage.

 

TIP: Skal kornene marineres, kan du med fordel gøre det, mens de er varme, hvor de trækker mest smag til sig.

Flere opskrifter med hele korn

Korndeller
Korndeller

Fyldige korndeller med perlebyg og linsemel.

Bygotto
Bygotto

Cremet bygotto med æble og timian.

Kartoffelsalat
Kartoffelsalat

Nem kartoffelsalat med røgede bygkerner.

Poppet byg
Poppet byg

Små popkorn som snacks eller drys på salater.

Caféen i Kornets Hus.

Caféen i Kornets Hus

I Kornets Hus byder vi på brunch om formiddagen og kaffe/te og kage om eftermiddagen i weekenden.

Indimellem har vi aftenarrangementer, hvor vores kok disker op med udvalgte retter med økologiske korn, sæsonens grøntsager og danske specialiteter.

Se programmet