Skip to main content

Kogte korn

Kogte korn kan bruges på et utal af måder. I Kornets Hus elsker vi dem i salater, i kornotto eller i korndeller. Men kogte korn kan også blot bruges som tilbehør i stedet for fx ris.

4

Ingredienser

250 g hele korn, fx purpurhvede eller spelt

Vand 

Salt

Sådan gør du

Sæt kornene i blød i tempereret vand i 4-6 timer.

Dræn vandet fra, hæld kornene i en gryde, og tilsæt frisk vand og lidt salt.

Kog kornene langsomt op, og lad dem simre i 30-45 minutter. 

Dræn vandet fra, og brug dine korn varme eller kolde.

De afkølede korn kan opbevares på køl i 4 dage.

 

TIP: Skal kornene marineres, kan du med fordel gøre det, mens de er varme, hvor de trækker mest smag til sig.

Se også vores video, hvor Annette demonstrerer, hvordan du laver perfekt kogte korn og bruger dem i forskellige retter.