Skip to main content

Kammerjunkere med havre

Få opskriften på knasende, lækre hjemmelavede kammerjunkere bagt med havregryn og stenkværnet hvedemel. De sprøde kammerjunkere bliver et sikkert hit sammen med sommerens bløde koldskål.

8

Ingredienser

Ca. 100 stk.

190 g stenkværnet hvedemel

50 g finvalsede havregryn

100 g rørsukker

2 tsk. bagepulver

½ tsk. salt

Skal af ¼ usprøjtet citron

2 tsk. vaniljesukker

100 g blødt smør

2 små æg

Sådan gør du

Rør alle ingredienser sammen til en ensartet masse.

Rul dejen til stænger på ca. 2,5 cm i diameter. Pak stængerne ind i film eller en boks med låg og læg dem på køl et par timer eller evt. natten over – så er de lettere at skære ud.

Skær stængerne ud i skiver på ca. ½ cm tykkelse med en skarp, gerne savtakket kniv, og læg skiverne med lidt afstand imellem på en bageplade med bagepapir.

Bag kammerjunkerne ved 170 °C varmluft i ca. 7 min. eller til de er gyldne i kanten. Sænk herefter temperaturen til 110 °C og fortsæt bagningen i ca. 25 min. Den lange bagning sikrer, at kammerjunkerne bliver helt sprøde.

Opbevar dine hjemmelavede kammerjunkere i en kagedåse med tætsluttende låg, hvor de holder sig sprøde og gode en uges tid.

Flere søde opskrifter

Iste
Iste

Hjemmelavet iste der smager af sol, sommer og citrus.

Granola
Granola

Hjemmelavet granola med banan og bygflager.

Vafler
Vafler

Sprøde glutenfri vafler med ærte- og hirsemel.

Cookies
Cookies

Store, lækre cookies med nødder, chokolade og rug.

Familieaktiviteter i Kornets Hus.

Familieaktiviteter i Kornets Hus

Kornets Hus afholder løbende forskellige familieaktiviteter.

Tag fx jeres pizzabagning til nye højder, lær at lave frisk, hjemmelavet pasta eller bag de lækreste kager.

Se mere og book