Ingredienser
Ca. 100 stk.
190 g stenkværnet hvedemel
50 g finvalsede havregryn
100 g rørsukker
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
Skal af ¼ usprøjtet citron
2 tsk. vaniljesukker
100 g blødt smør
2 små æg
Sådan gør du
Rør alle ingredienser sammen til en ensartet masse.
Rul dejen til stænger på ca. 2,5 cm i diameter. Pak stængerne ind i film eller en boks med låg og læg dem på køl et par timer eller evt. natten over – så er de lettere at skære ud.
Skær stængerne ud i skiver på ca. ½ cm tykkelse med en skarp, gerne savtakket kniv, og læg skiverne med lidt afstand imellem på en bageplade med bagepapir.
Bag kammerjunkerne ved 170 °C varmluft i ca. 7 min. eller til de er gyldne i kanten. Sænk herefter temperaturen til 110 °C og fortsæt bagningen i ca. 25 min. Den lange bagning sikrer, at kammerjunkerne bliver helt sprøde.
Opbevar dine hjemmelavede kammerjunkere i en kagedåse med tætsluttende låg, hvor de holder sig sprøde og gode en uges tid.