Ingredienser
6 dl sødmælk
10 g gær
60 g sukker
2 æg
150 g let- eller fintsigtet bygmel
850 g fintsigtet hvedemel
3 tsk. kardemomme
15 g salt
120 g blødt smør
Sådan gør du
Dag 1 – Dej
Opløs gæren i mælken. Tilsæt de øvrige ingredienser på nær smør og bland dejen sammen. Lad dejen hvile ca. 20 minutter.
Ælt dejen ca. 3 minutter ved lav hastighed, mens smørret tilsættes lidt ad gangen. Ælt herefter ved høj hastighed, indtil dejen slipper skålen.
Dæk dejen med et låg og sæt den på køl natten over.
Dag 2 – Bagning
Form dejen til runde boller, der sættes tæt på en bageplade med bagepapir.
Lad hvederne hæve et lunt sted i ca. 1-2 timer, til de er godt hævet op og bag dem ved 220 oC i ca. 10-12 minutter, til de er pænt gyldne.
Lad hvederne afkøle på en rist.
TIP: Godt bygmel fås fra Skærtoft Mølle, Vester Hedegaard økologisk korn & mel samt Aurion.