Ingredienser
60 g perlebyg
¼ savoykål
2 spsk. kimchi
3-4 spsk. mayonnaise (gerne hjemmerørt)
Salt og peber
Æbleeddike
Tabasco
Sådan gør du
Udblød perlebyggen i rigeligt vand, gerne natten over i køleskabet.
Kom den udblødte perlebyg i en gryde og dæk med vand til 2 cm over kornene, tilsæt et helt fed hvidløg og et par kviste friske krydderurter. Kog byggen til den ønskede konsistens – det tager ca. 5-8 minutter.
Dræn overskydende vand fra perlebyggen og fisk hvidløg og urter op.
Snit kålen fint.
Rør kimchi og mayonnaise sammen og smag til med salt, peber, æbleeddike og tabasco. Bland korn og kål i dressingen, gerne med hænderne, så kål, korn og mayonnaise masseres godt sammen. Smag til en sidste gang.
Perlebygsalaten kan evt. trække et par timer i køleskabet inden servering.