Skip to main content

Perlebygsalat med kål og kimchi

En cremet og meget velsmagende salat med perlebyg, der får dybde fra den fermenterede kimchi og sprødhed fra savoykål.

2

Ingredienser

60 g perlebyg

¼ savoykål

2 spsk. kimchi

3-4 spsk. mayonnaise (gerne hjemmerørt)

Salt og peber

Æbleeddike

Tabasco

Sådan gør du

Udblød perlebyggen i rigeligt vand, gerne natten over i køleskabet.

Kom den udblødte perlebyg i en gryde og dæk med vand til 2 cm over kornene, tilsæt et helt fed hvidløg og et par kviste friske krydderurter. Kog byggen til den ønskede konsistens – det tager ca. 5-8 minutter.

Dræn overskydende vand fra perlebyggen og fisk hvidløg og urter op.

Snit kålen fint.

Rør kimchi og mayonnaise sammen og smag til med salt, peber, æbleeddike og tabasco. Bland korn og kål i dressingen, gerne med hænderne, så kål, korn og mayonnaise masseres godt sammen. Smag til en sidste gang.

Perlebygsalaten kan evt. trække et par timer i køleskabet inden servering.

Flere opskrifter med korn

Kornsalat
Kornsalat

Fyldig kornsalat med purpurhvede

Korndeller
Korndeller

Korndeller med perlebyg og linsemel.

Perlebygsalat
Perlebygsalat

Perlebygsalat med grønkål og kapers.

Græskarbygotto
Græskarbygotto

Blød og cremet bygotto med græskar.

Caféen i Kornets Hus.

Caféen i Kornets Hus

I Kornets Hus byder vi på brunch om formiddagen og kaffe/te og kage om eftermiddagen i weekenden.

Indimellem har vi aftenarrangementer, hvor vores kok disker op med udvalgte retter med økologiske korn, sæsonens grøntsager og danske specialiteter.

Se programmet