Skip to main content

Rødbedehummus af Ingrid ærter

I denne hummus bruger vi danske Ingrid ærter i stedet for kikærter. Og så tilsætter vi rødbede, hvilket giver en lækker, cremet konsistens, dejlig smag og en vild, knaldpink farve.

1 time 6

Ingredienser

200 g tørrede Ingrid ærter

200 g kogte rødbeder

3 tsk. tahin

2 fed hvidløg

Saft af ½ citron

1 dl rapsolie

Evt. lidt af kogevandet

Salt og peber

Sådan gør du

Sæt ærterne i blød i 12 timer i rigeligt koldt vand.

Herefter drænes de og bringes i kog i letsaltet vand. Simrer i ca. 30 min, eller til de er møre.

Hæld vandet fra, men gem et par dl.

Ærterne afkøles og køres herefter i blender eller foodprocessor med resten af ingredienserne til en homogen masse.

Juster evt. konsistensen med lidt af kogevandet og smag til med salt og peber.

Flere opskrifter med korn

Perlebygsalat
Perlebygsalat

Velsmagende salat med perlebyg, kål og kimchi.

Korndeller
Korndeller

Fyldige deller med perlebyg og linsemel.

Kornsalat
Kornsalat

Salat med purpurhvede, spidskål og bagte rødder.

Kogte korn
Kogte korn

Grundopskrift på kogte, hele korn.

Nyd vores økologiske brunch.

Nyd vores økologiske brunch

Kom med, når vi slår dørene op til caféen og serverer brunch i Kornets Hus' smukke rammer.

Menuen varierer efter sæsonen, og vi bruger råvarer fra mindre, lokale producenter.

Caféen er åben i weekender og flere dage i skolernes ferier.

Se mere og book bord