Skip to main content

Æggesalat med byg

En klassiker fra vores brunchbræt er æggesalaten, der jævnligt optræder i forskellige variationer. Denne opskrift er med dild, hvilket giver friske fornemmelser af forår og en skøn smag. Husk at bruge gode æg – vores er fra Bøgebæk Økologi, som laver nogle af de bedste æg i Vendsyssel.

4

Ingredienser

2 dl creme fraiche 38%

1 dl mayonnaise

1 tsk. grov dijonsennep

Revet skal af ½ citron

6 hårdkogte æg

1 lille bundt frisk dild

1 dl kogte og afkølede bygkerner

Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Rør creme fraiche, mayonnaise, dijonsennep og citronskal sammen.

Hak æggene groft og dilden fint. Vend det i creme fraiche-blandingen sammen med de kogte korn. Smag til med salt og peber.

Lad salaten trække 1-2 timer på køl før servering. 

Pynt gerne med dild eller kogte korn.

 

Kogning af purpurhvedekerner:

Sæt kernerne i blød i koldt vand i 4-6 timer.

Dræn vandet fra og hæld kernerne i en gryde. Fyld frisk vand på til det dækker, og kog stille og roligt op. Lad kernerne simre i ca. 30 minutter, til de er møre med lidt bid. Dræn vandet fra og afkøl.

Opbevar kernerne på køl.

Flere opskrifter

Sandwichbrød
Sandwichbrød

Let og lækkert sandwichbrød med byg og surdej.

Rødbedehummus
Rødbedehummus

Blød og pink hummus med rødbede og Ingridærter.

Kartoffelsalat
Kartoffelsalat

Let kartoffelsalat med røgede bygkerner.

Havreflager
Havreflager

Sprøde havreflager som topping, tilbehør eller snacks.

Nyd vores økologiske brunch.

Nyd vores økologiske brunch

Kom med, når vi slår dørene op til caféen og serverer brunch i Kornets Hus' smukke rammer.

Menuen varierer efter sæsonen, og vi bruger råvarer fra mindre, lokale producenter.

Caféen er åben i weekender og flere dage i skolernes ferier.

Se mere og book bord