Skip to main content

Knækbrød af rugbrødsrester

Gem dine tørre rester af rugbrød i fryseren og brug dem til disse supersprøde hjemmelavede knækbrød, der er gode til dip, ost og som chips.

45 min 4

Ingredienser

Ca. 200 g tørt rugbrød

Koldt vand

Flagesalt

Sådan gør du

Tø rugbrødet op, hvis det har været frosset. Bræk det i mindre stykker og put dem i en lille gryde. Hæld koldt vand over, til det dækker.

Lad det trække, til rugbrødet er blødt op, og kog det herefter til en jævn grød. Pisk, så du undgår klumper, og så grøden ikke brænder på.

Lad grøden køle let af.

Smør grøden helt tyndt ud på bageplader med bagepapir, brug fx en dejskærer i plastik eller en vinklet paletkniv. Drys med flagesalt.

Bag ved 100 °C varmluft i ca. 1 time og 30 min., eller til knækbrødet er helt tørt og sprødt. Åbn ovndøren et par gange undervejs, så dampen slipper ud.

TIP: Bag evt. ved eftervarmen, når du alligevel har haft gang i ovnen. Når ovntemperaturen er lige over 100 °C, sætter du knækbrødene ind. Lad dem stå, til ovnen er helt kold og husk at lukke damp ud undervejs.

Du er måske også interesseret i ...

Grønkålspesto
Grønkålspesto

Frisk pesto til dit knækbrød.

Rødbedehummus
Rødbedehummus

Knaldpink hummus som dip.

Svedjerugbrød
Svedjerugbrød

Hjemmebagt rugbrød med surdej.

Havreflager
Havreflager

Lækker snack lavet af havregrød.

Nyd vores økologiske brunch.

Nyd vores økologiske brunch

Kom med, når vi slår dørene op til caféen og serverer brunch i Kornets Hus' smukke rammer.

Menuen varierer efter sæsonen, og vi bruger råvarer fra mindre, lokale producenter.

Caféen er åben i weekender og flere dage i skolernes ferier.

Se mere og book bord