Skip to main content

Vaniljekranse

Vaniljekransen er en af danskernes absolutte yndlingssmåkager - og stærkt knyttet til julen. I vores version er der både mandler og vanilje, og så tilsætter vi en smule fuldkornsmel af den gamle hvedeart emmer for at skrue helt op for smag og sprødhed.

45 min 2

Ingredienser

ca. 40 stk

90 g rørsukker

3 tsk. vaniljesukker

100 g blødt smør (20°C)

1 æg

100 g mandelmel eller finthakkede mandler

150 g sigtet speltmel

25 g fuldkornsemmermel

Sådan gør du

Rør sukker, vaniljesukker og smør godt sammen.

Tilsæt æg og rør godt.

Afvej sigtet speltmel, mandelmel og emmermel. Bland de tørre ingredienser, før de tilsættes den våde dej.

Overfør 1/3 af dejen til en kødhakker eller en kraftig sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt vaniljekransene ud på et stykke bagepapir side om side i en ensartet opstilling. Det giver en mere jævn afbagning.

Bag kagerne 12 minutter ved 170°C. Herefter tages de ud til afkøling og efterbages til slut 15 minutter ved 130°C, så de bliver uimodståeligt sprøde efter afkøling.